Életrajzi film készül az ikonikus divattervezőről, Karl Lagerfeldről, akit Jared Leto alakít majd.

A 2019 februárjában elhunyt Lagerfeld főként a Chanel művészeti igazgatójaként gyakorolt nagy hatást a divatszakmára, a most készülő filmes projektet a Variety magazin értesülései szerint Karl Lagerfeld jógutódjai is támogatják.

“Karl pályafutása több mint 50 évet ölelt fel, így mind személyesen, mind szakmailag rengeteg emberhez állt közel. Azt mondhatom, hogy a kulcsfontosságú kapcsolatokra fogunk összpontosítani, amelyek életének különböző részeit tárja fel” - nyilatkozta Leto a WMD magazinnak.

A színész azt is elárulta, hogy a film munkálataiban a Karl Lagerfeld-ház vezérigazgatója Caroline Lebart és Lagerfeld korábbi munkatársai, köztük Sébastien Jondeau és Pier Paolo Righi is részt vesznek executive producerként.

Leto azt is elmondta, hogy Lagerfeld mindig is hatalmas inspirációt jelentett számára, hiszen a neves divattervező polihisztorként és művészként is meghatározó személyiség volt.

“Mióta találkoztunk Jareddel és Emmával, éreztük igazán biztosnak, hogy a történetet úgy meséljük el, ahogy Karl szerette volna látni. A beszélgetéseink során egy hasonlóan bizalomteljes és inspiráló kreatív kapcsolat alakult ki közöttünk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy együtt dolgozzunk ezen a gyönyörű projekten” - nyilatkozta Pier Paolo Righi.