Jennifer Aniston közel 30 éve játszik vígjátékokban, az NBC Jóbarátok című sitcomjának 1994-es indulásától kezdve a legújabb Netflix-filmje, a Gyagyás gyilkosság 2 közelgő megjelenéséig, ami azt jelenti, hogy az első sorból figyelhette, ahogy a vígjátékok megítélése és humora három évtized alatt változik, fejlődik.

Aniston nemrég az AFP-nek azt mondta, hogy a "komédia annyira sokat fejlődött", hogy manapság már kicsit nehéz viccesnek lenni.

"Most egy kicsit trükkös, mert nagyon óvatosnak kell lenni, ami rettenetesen megnehezíti a komikusok dolgát, mert a komédia szépsége az, hogy kigúnyoljuk magunkat, kigúnyoljuk az életet" - mondta Aniston - "[Régebben] lehetett viccelődni egy fanatikuson és nevetni. És mindez arról szólt, hogy felvilágosítsuk arról a közönséget, mennyire nevetségesek az emberek. Ma már ezt nem tehetjük meg."

"Van egy egész generáció, gyerekek, akik most visszanézik a Jóbarátok epizódjait, és sértőnek találják azokat" - tette hozzá Aniston - "Voltak dolgok, amik sosem voltak szándékosak, mások pedig... nos, át kellett volna gondolnunk - de nem hiszem, hogy olyan érzékenységgel reagált volna bárki, mint most."

"Mindenkinek szüksége van valami viccesre! A világnak szüksége van humorra! Nem vehetjük magunkat túl komolyan. Különösen az Egyesült Államokban. Mindenki túlságosan megosztott."

A Jóbarátokat az elmúlt években sokan kritizálták a sokszínűség hiánya miatt. A sorozat Phoebe-je, Lisa Kudrow egyszer azzal a nyilatkozatával került a címlapokra, hogy ha a sorozat valaha is visszatérne vagy újraindulna, "nem lenne csak fehér szereplőgárda".

Tavaly a The Daily Beastnek nyilatkozva Kudrow azzal magyarázta a sorozat sokszínűségének hiányát, hogy az alkotóknak, David Crane-nek és Marta Kauffmannak "semmi keresnivalója" nem volt színes bőrű emberekről szóló történetekben, tekintve saját hátterüket.

"Nos, úgy érzem, hogy ezt a sorozatot két olyan ember alkotta, akik a Brandeisre jártak, és a főiskola utáni életükről írtak" - mondta Kudrow - "És különösen a műsorok esetében, amikor egy karakterközpontú vígjátékról van szó, azt írod, amit ismersz. Semmi keresnivalójuk nincs abban, hogy történeteket írjanak a színesbőrűek tapasztalatáról."

A Jóbarátok mind a hat főszereplője fehér volt, és a sorozatban 10 évad és 236 epizód alatt ritkán szerepeltek színes bőrű színészek kiemelt szerepekben. Lauren Tom, Gabrielle Union, Mark Consuelos és Craig Robinson kisebb mellékszerepekben tűntek fel a sorozatban, míg Aisha Tyler, a sorozat legjelentősebb színes bőrű színésze mindössze kilenc epizódban szerepelt.

Kauffman tavaly júliusban jelentette be, hogy annyira "zavarban van", és olyannyira "bűntudatot" érez a sokszínűség hiánya miatt a Jóbarátok sorozatban, hogy 4 millió dollárt adományozott a Marta F. Kauffman '78 professzori cím létrehozására a Brandeis Egyetemen az afrikai és afroamerikai tanulmányok területén. A program "egy olyan kiváló tudóst fog támogatni, aki Afrika és az afrikai diaszpóra népeinek és kultúráinak tanulmányozására összpontosít".

Aniston Gyagyás gyilkosság 2. című filmje, amelyet újra Adam Sandlerel közösen készített, március 31-én kerül a Netflixre.

akció | krimi | misztikus | romantikus | vígjáték

Nick és Audrey Spitz, akik most magánnyomozóként saját ügynökséget indítanak, egy nemzetközi nyomozás középpontjába kerülnek, amikor egy barátjukat elrabolják. több»