Jon Lucas és Scott Moore ismét egy fergetegesnek ígérkező vígjátékkal rukkolt elő. Vajon a Jexi - Túl okos telefon méltó lezárása lesz az elmúlt évtized komédiáinak? Lássuk, mit kell tudnunk a filmről! 

A történet főhőse, Phil totális mobilfüggő: reggel munkába menet már a telefonja képernyőjét bújja, az estéit pedig egy tökéletesen megfilterezett poszttal zárja. Hiába van számos haverja a világhálón, valójában se barátja se macskája.
Amikor egy véletlen baleset folytán telefont kell cserélnie, az új modellel egy akaratos mesterséges intelligenciát is kézhez kap, Jexit. A női hangon operáló telefon, egyszerre tanácsadó, asszisztens, és lélekbúvár, és bár minden lehetséges módon megszívatja Philt, mégis sikerül visszaráznia őt az életbe. Ám amikor a srác végre egy barátnőre is szert tesz, és kezdené magát függetleníteni a mobiljától, a felbőszült program egy technikai rémálommá válik…
A Másnaposok-trilógiát, és a Rossz anyákat jegyző író-rendező páros, Jon Lucas és Scott Moore ismét egy vígjátékkal rukkol elő a Modern család sztárjával, Adam Devine-nel, és egy virgonc, mindenre elszánt mesterséges intelligenciával, Jexivel a főszerepben.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Jexi hangját kölcsönző Rose Byrne minden szövegét a forgatás után vették fel. Ezért Adam Devine a forgatás idején fülhallgatót viselt, Jexi szövegét pedig a stáb egyik tagja olvasta fel neki. Jon Lucas, a film társrendezője elmondta, hogy mivel ez a módszer különböző technikai akadályok miatt nem vált be tökéletesen, Devine számos jelenetet úgy vette fel, hogy semmit nem hallott Jexi "reakcióiból".
  • Phil ugyanabban a San Franciscó-i lakásban lakik, ahol Eddie Brock (Tom Hardy) a 2018-as Venomban.
  • Az Indiewire értesülései alapján a Jexi - Túl okos telefon költségvetése 5 millió dollár volt, míg a Deadline arról számolt be, hogy a büdzsé a marketing költségekkel együtt 12 millió dollárra rúgott. Ehhez képest a film mindössze 7 millió dollárt keresett világszerte.
  • A film forgatása 2019. januárjában kezdődött meg San Franciscóban Lexi munkacím alatt.
  • A Jexi - Túl okos telefont 2300 vásznon mutatták be a premierhétvégén az Egyesült Államokban. A produkció a szóban forgó hétvégén mindössze 3,1 millió dolláros bevételre tett szert, ami az adott heti bevételi toplista kilencedik helyére volt elegendő.
 

Hazai premierdátum: 2019.12.26.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: