Joaquin Phoenix szerint kivágták a Joker legjobb jelenetét

Azt már jó ideje megszokhattuk, hogy Joaquin Phoenix bármilyen szerepbe is bújik, mindig kihozza belőle a maximumot. A tavaly ősszel mozikba került Jokerrel sincs ez másképp, hiszen Phoenix számára egy Golden Globe-díjat is hozott a szerep a legjobb színésznek járó kategóriában.

A Joker a 2019-es év egyik legnagyobb filmes sikerének mondható, annak ellenére, hogy a produkció korhatáros besorolást kapott, a bevételek túllépték az 1 milliárd dollárt is. Bár a film jócskán kapott hideget és meleget is, azt mindenki elismerte, hogy Phoenix alakítása kétségtelenül zseniálisra sikeredett.

A rendező, Todd Phillips pedig korábban azt is elárulta, hogy Joker szerepét határozottan Phoenixnek szánta, még ha a színész eleinte ódzkodott is attól, hogy elvállalja a megbízást.

Egy friss interjúban Phoenix azonban megjegyezte, bizony jócskán akadtak olyan igazán átható jelenetek, amelyek végül nem kerültek bele a film végső változatába.

„Már negyedszerre vettünk fel egy jelenetet, és úgy éreztem, igazán kezdek kifogyni az ötletekből, végül úgy döntöttem, hogy kikérem egy pályatársam tanácsát, amit igyekeztem is megfogadni. A következő felvétel után odajött hozzám azzal, hogy ez igazán jó volt. Elmondtam, hogy végre sikerült őszintének lennem, mire azt válaszolta, hogy gyakrabban kell őszintének lennem. Mindezek ellenére az a jelenet mégsem került bele a filmbe, pedig számomra pontosan az őszintesége miatt fontos” – mesélte a színész.

Joker rendezői változata nagy falószínűséggel sosem lát majd napvilágot, ahogy a kérdéses jelenet sem, ettől függetlenül, ha még nem láttátok a filmet, a fenti előzetes garantáltan meghozza majd hozzá a kedvet.