Az utóbbi hetekben bőven hallhatunk arról, hogy a Disney nem igazán volt elégedett az Obi-Wan Kenobi  sorozattal, ezért alaposan belenyúltak a produkcióba.

A tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja volt, amikor a Disney bejelentette, hogy önálló sorozatot kap Obi-Wan karaktere, ráadásul a jedi szerepére sikerült megnyerniük a rajongók kedvencét, aki a Star Wars előzménytrilógiában alakította a figurát, Ewan McGregort. 

A forgatókönyv megírására Hossein Aminit szerződtette le a stúdió, de a kiszivárgott hírek alapján egyáltalán nem nyerte el a tetszésüket a szkript, és határozatlan időre el is halasztották a projektet. Nos, úgy tűnik, mégsem kell végérvényesen lemondaniuk a rajongóknak a szériáról, melyet bár idén nyár helyett csak jövőre fognak forgatni, csakhogy új showrunnerrel, Joby Harolddal a fedélzeten, aki teljes felhatalmazást kapott a produkcióra. Harold producerként olyan mozifilmek felett bábáskodott az utóbbi években, mint a John Wick-trilógia vagy a Holnap határa, úgyhogy első blikkre azt mondhatnánk, hogy nem került rossz kezekbe a gyeplő.

  Az Obi-Wan Kenobi széria első, mindössze 4 részesre tervezett évada egyelőre nem kapott premierdátumot, és a forgatás csúsztatása miatt jó eséllyel csak 2022. első felében láthatjuk majd a Disney+-on.