Johnny Depp a Jeanne du Barry - A szerető című történelmi drámában a 2019-ben készült Minamata óta először állt ismét kamerák elé egy nagyjátékfilm kedvéért.

Közben nem a szerepeivel került a címlapokra, hanem a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott perrel, ami a Legendás állatok és megfigyelésük gonosztevőjének, Grindelwaldnak a szerepébe is került, és amely per 2022-ben a pár hírhedt bírósági ügyéhez vezetett.

Most, hogy az per nagyrészt Depp javára dőlt el, úgy tűnik, semmi sem áll a háromszoros Oscar-jelölt színész visszatérésének útjában. Most két új képet tett közzé a francia Premiere filmes magazin a történelmi életrajzi filmről, amelyeken Johnny Depp XV. Lajos királyként látható.

A Jeanne du Barry főszereplője a címszereplő kurtizán (a rendező és társszerző Maïwenn alakítja), aki a 18. század második felében szegény családból felküzdi magát a társadalmi ranglétrán, és végül eljut Párizsba, ahol nemeseknek nyújtott szerelmi szolgáltatásokkal tartja fenn magát, de hamarosan maga is nemesnek adja ki magát - és ezzel egy napon magára vonja XV. Lajos király (Depp) figyelmét.

Az öregedő uralkodónak fogalma sincs a nő valódi hátteréről, és a fiatalabb nő révén nyeri vissza életkedvét. Minden szokás ellenére még az udvarába is elhozza a lányt, saját lakrészt biztosít neki, és értékes ajándékokkal halmozza el. Jeanne jelenléte Versailles-ban azonban keveseknek tetszik, és botrányt okoz...

A filmet gyártó Franciaországban a tervek szerint 2023 folyamán kerül a mozikba a Jeanne du Barry, de pontos dátum még nincs. A németországi bemutatóról egyelőre semmit sem tudni, de tekintettel arra, hogy a film Johnny Depp nagy visszatéréseként adható el, hamarosan találni kell egy helyi forgalmazót és kiaknázni az ebbenr ejlő marketinglehetőségeket.

Azt azonban még nem tudni, hogy a filmet itthon is bemutatják-e a mozikban, vagy közvetlenül valamelyik streamingszolgáltatóhoz kerül.