Johnny Deppet az FBI segíti, hogy a bostoni alvilág urává váljon (előzetes)A kép forrása: Warner Bros.

Új előzetest kapott a Fekete Mise (Black Mass), melyben Johnny Depp elmúlt tíz évének legerősebb alakítását ígéri.

Johnny Depp az elmúlt tíz évben nem sok igazán erős filmmel örvendeztette meg a rajongóit. Azonban az olyan mérsékelten sikeres, vagy totális bukásnak bizonyuló produkciók után, mint a Transzcendens, az Éjsötét árnyék, a Magányos lovas, Az utazó vagy a Mortdecai ismét egy komoly alakítás van kilátásban.

Míg a Fekete mise korábbi előzetese Whitey Bulger (Depp) magánéletét helyezte a középpontba, az új trailer már szigorúan a piszkos ügyekre szorítkozik.

A film a rettegett gengszter, Whitey Bulgert életét dolgozza fel, mely nem szűkölködött ellentmondásokban. Bulger harminc évig volt az FBI informátora, melyért cserébe a szövetségi nyomozóiroda szemet hunyt sötét ügyletei felett. Ami a film történetét illeti, a hetvenes években Dél-Bostonban egy FBI-ügynök, John Connolly meggyőzi az ismert ír származású maffiafőnököt, James ’Whitey’ Bulgert, hogy fogjanak össze a közös ellenség, az olasz maffia ellen. Bár a megállapodásnak köszönhetően Bulger rendkívüli hatalomra tett szert, a sors őt is utolérte, ugyanis miután a nyomozóknak sikerült lekapcsolniuk az olasz bűnszövetkezetet, őt is felültették, majd bűntársaival és a vele szövetkező FBI-ügynökkel együtt bíróság elé állították.

A főbb szerepekben Deppen kívül olyan színészeket láthatunk, mint Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Dakota Johnson és Corey Stoll.

A Fekete mise a Velencei Filmfesztiválon debütál, a hazai premier szeptember 17-én esedékes. Még több előzetes és kép, valamint a teljes stáblista és szinopszis a film adatlapján ide kattintva érhető el.