Vin Diesel szerint a Halálos iramban franchise spin-offjai már készülnek, köztük egy női főszereplővel.

"Elkezdtem a női spinoff fejlesztését... 2017-ben más spinoffokkal együtt, és minél hamarabb leszállítom a finálét, annál hamarabb indíthatom el az összes spinoffot" - mondta el szombaton a Charlize Theron Africa Outreach Project (CTAOP) Block Party-n.

!!!SPOILER ALERT: Ez a cikk spoilereket tartalmaz a Halálos iramban 10 kapcsán, amelyet most játszanak a mozikban!!!

A Fast X egy kétrészes befejezés első része, de "keserédes a fináléra gondolni" - mondta Diesel, aki egy május 12-i interjúban a római premieren azzal ugratott, hogy a befejezés három filmre osztható.

"Nézd meg, mennyi karakter és nagyszerű tehetség van a filmben" - mondta Diesel a lehetséges 12. filmről - "Ezek a karakterek vonzóak, és többet kell látnunk belőlük."

A 10. rész Gisele (Gal Gadot) és Luke Hobbs (Dwayne Johnson) sokkoló visszatérését mutatja be. Diesel bevallotta, nem volt könnyű titokban tartani a cameókat: "Annyira izgatott vagyok, hogy hazatértek, és még izgatottabb vagyok, hogy láthatom a rajongók reakcióit, és hogy mennyire boldoggá teszi ez az embereket."

Korábban a vörös szőnyegen Michelle Rodriguez elárulta, hogy Gadot a korábbi filmekhez is forgatott cameókat, de azok nem kerültek be a végső vágásba.

"Más dolgokat is forgattunk, amelyek talán nem illettek volna bele abba a bizonyos filmbe, mint fináléba" - erősítette meg Diesel - "Címkéket csinálni nagyon trükkös dolog, mert szeretnéd a nagyszerű tehetségedet, de ugyanakkor nagyon óvatosnak kell lenned, hogy a film végére is megőrizd a közönség érzelmi állapotát. Szóval ez az, amivel zsonglőrködsz."

Rodriguez nem biztos, hogy aláírja a spinoffokat: "Továbbadod a stafétabotot. A hátsó ülést veszed át" - mondta - "Az utasoldalon ülsz, amikor a következő generációra kerül a sor Ez az egyetlen módja annak, hogy ők határozzák meg a jövőt."