76 Aladdin  (2019)

A Disney az utóbbi években megvalósítja azt a mozivásznon, ami a videojátékos berkekben régóta trendnek számít: régi kedvenceket porol le, hogy új köntösben újra eladja őket. Ezesetben arról van szó, hogy a klasszikus Disney rajzfilmeket készítik el élőszereplős változatban. Ilyen volt A szépség és a szörnyeteg, A dzsungel könyve, Az oroszlánkirály és ilyen volt a tavalyi Aladdin is. Utóbbi lehet az első, amely folytatást is kap.

Mert bár sok rajongó nem ujjong örömében, hogy a Disney a gyerekkori kedvenceit ilyen formában dolgozza fel, azt nem lehet elvitatni tőlük, hogy sikeresek ezek a feldolgozások. Az Aladdin például világszerte több mint egy milliárd dollárt hozott a konyhára. És mint Hollywoodban ilyenkor szokás, egy anyagilag sikeres filmnek folytatást kell csinálni!

A Disney tervei szerint az Aladdin 2-re mindenki visszatér, aki az első résznél közreműködött. Vagyis újra Will Smith lehet a lámpás szelleme, Aladdint ismét Mena Massoud alakíthatja, Jasmine hercegnőt pedig újra Naomi Scott játszhatja el. A sztorival kapcsolatban pedig valószínűleg az animációs filmek vonalát követik, hiszen abból végül három epizód is készült (plusz a sorozat), így ezeket is fel lehet dolgozni. Egyes források szerint egyébként a Disney komolyan fontolgatja, hogy a filmhez az Ezeregy éjszaka meséi több más történetéből is merít ihletet, így az Alibaba és a negyven rablóból vagy a Szindbád – A hét tenger legendája is szóba kerülhet. A rendezői szék kérdése sem kérdés valójában: az első részhez hasonlóan a folytatás(oka)t is Guy Ritchie dirigálhatja majd.

A Disney egyébként továbbra sem áll le a klasszikusok élőszereplős feldolgozásaival, a sort hamarosan a Mulan folytatja, de később elkészülhet a Lilo és Stitch, a Bambi és a Pán Péter élőszereplős változata is.