Jön az Alien tévésorozat?

Szalad az idő – az A nyolcadik utas: a Halál, Ridley Scott kultuszteremtő horrorfilmje jövőre ünnepli negyvenedik születésnapját. Szép, kerek szám, ami illene valami nagy dobással megünnepelni.

Kérdés, hogy mivel: a Scott által teremtett halálos ragadozó legutóbbi filmjei ugyanis nem sikerültek túl jól. Hiába a nagy nevek a stábban, és hiába a költséges marketing-kampány, a Prometheus és az Alien: Covenant nem csak a pénztáraknál, hanem a rajongók és a kritikusok körében is elég nagy bukta volt.

Márpedig az Alien nem ilyen sorsot érdemel, főleg nem akkor, amikor a 40. születésnapját ünnepli. Bizonyos pletykák szerint – és ezek még tényleg csak pletykák, hiszen semelyik oldal nem erősítette meg a hírt – a történet tévésorozat formájában fog visszatérni a közönség elé, méghozzá a Fox bábáskodása mellett. Rebesgették azt is, hogy Scott egy harmadik mozifilmet is megreszkírozna, ám nem tűnik úgy, hogy a stúdió olyan nagyon kapkodna tető alá hozni a dolgot – de az elképzelhető, hogy sorozatot szívesen csinálnak belőle.

A Foxnál ez amúgy is bevett szokás: sok mozifilmből készítettek már sikeresen futó sorozatokat, mint például Az ördögűző, a Buffy, a vámpírok réme  vagy a The Gifted - Kiválasztottak - és ha moziként nem is, sorozatként lehet, hogy érdemes visszahozni az épp szunnyadó szörnyet.

Hogy pontosan miről szólna a sorozat, arról még pletyka sincs, ám a lehetőségek tárháza igen tágas: nyilván előkelő helyen szerepelne benne az űr, esetleg egy távoli emberi kolónia, illetve a karmos és rugalmas lábakon érkező halál.

Az esetleges sorozatnak van még egy érdekes aspektusa: méghozzá az, hogy Mickey Egér szemet vetett a Foxra, és igen közel áll ahhoz, hogy felvásárolja a 20th Century Foxot. Ebbe pedig beletartozna az Alien is, ami nem feltétlenül passzol a Disneyről eddig kialakított képbe, de ki tudja? Az biztos, hogy a gigabrand jövőre indítja saját streaming szolgáltatását, amihez minél több (és jobb, bár ez nagyon zárójeles) tartalomra van szükségük. Talán még az is elképzelhető, hogy nekik is kapóra jön a 40. évforduló, mint aminek kapcsán bejelenthetik, hogy kicsit bővítik az eddigi portfóliót.