Életrajzi film készül Amy Winehouse énekesnőről, amellyel kapcsolatban máris napvilágot látott néhány izgalmas információ. Mondjuk a részleteket!

A Deadline és az Entertainment Weekly magazin értesülései szerint a projekt élére A szürke ötven árnyalata rendezője, Sam Taylor-Johnson került. A produkciót egyébként maga a Winehouse család is támogatja.

Back to Black címen futó produkció forgatókönyvét Matt Greenhalgh fejleszti, aki korábban a Joy Division zenekar életrajzi filmjét, a Controlt és a John Lennon - A fiatal évek forgatókönyvét is írta. A produceri teendőket Alison Owen és Debra Hayward Tracey Seaward látják el.

A hatszoros Grammy-díjas énekesnő, Amy Winehouse a 2006-ban megjelent Back to Black című lemezével vált világhírűvé, a későbbiekben viszont egyre több botrányt kavart kábítószer-függőségével és alkoholproblémáival. Az énekesnő  2011-ben, 27 évesen, alkoholmérgezésben halt meg.

A nagyjátékfilm előkészítése évek óta tart, korábban Asif Kapadia készített dokumentumfilmet Amy Winehouse-ról Amy: Az Amy Winehouse-sztori címmel, amellyel Oscar-díjat is nyert. A Back to Black előkészületeivel kapcsolatban egyelőre nem látott napvilágot több hivatalos információ, a szereplőválogatás jelenleg is zajlik.

dokumentum | életrajzi | zenés

Az Amy - Az Amy Winehouse-sztori című életrajzi dokumentumfilm a tragikusan elhunyt fiatal énekesnő személyiségét és sikerének kulcsát igyekszik feltárni. Az archív felvételek... több»