Danny Boyle és Alex Garland ismét együtt dolgoznak majd a jövőben, hogy összehozzák minden idők legjobb zombis filmjének folytatását. A 2002-ben bemutatott 28 nappal később Cillian Murphynek hatalmas áttörést hozott, a jövőben pedig érkezik a folytatás, a 28 évvel később.

A 28 nappal később annak idején szabályosan sokkolta a közönséget, amely a posztapokaliptikus, kilátástalan hangulatával gyakorlatilag egy új irányt teremtett a műfajon belül, mindezt pedig remek cinematográfiai megoldásokkal fejelte meg.

2007-ben jelent meg az akkor folytatás 28 héttel később címmel, amelyet már Juan Carlos Fresnadillo rendezett, Boyle és Garland párosa pedig már csak producerként vett részt a munkálatokban, illetve Cillian Murphy sem tért vissza a történetben, helyette Jeremy Renner és Idris Elba voltak láthatók a főszerepekben.

A 28 évvel később a tervek szerint 75 millió dolláros költségvetésből készül, ami a franchise legdrágább epizódja lesz majd. Egy 2022-ben adott interjúban egyébként maga Cillian Murphy is úgy nyilatkozott, hogy sokszor felmerült már egy új folytatás elkészítése közte és a páros között.

“Valahányszor összefutok Dannyvel vagy Alexszel, mindig megemlítem nekik. Néhány éve megmutattam a gyerekeimnek Halloweenkor, imádták. Tényleg a mai napig megállja a helyét, elképesztő ez egy húsz évvel ezelőtt készült filmtől” - mondta a színész.

dráma | horror | sci-fi | thriller

28 napi kóma után Jim (Cillian Murphy) egy üres kórházban ébred. A kongó folyosókról kiérve egy néptelen, kihalt városban találja magát. Az utcákon sehol senki. A rémült és... több»