Jön Tarantino utolsó filmje, ez lesz a címe egy friss jelentés szerint

Most már szinte biztosra vehető, hogy Quentin Tarantino már csak egy filmet készít.

A legfrissebb értesülések szerint ráadásul már a forgatókönyv is elkészült, amely a The Movie Critic munkacímet viseli, és amelyet Tarantino az ősszel kíván majd lefordgatni. A logline részleteit egyelőre szűkszavúan tartják, de a források szerint a történet az 1970-es évek végi Los Angelesben játszódik, és egy női főszereplő áll a középpontban.

Elképzelhető, hogy a történet középpontjában Pauline Kael, minden idők egyik legbefolyásosabb filmkritikusa áll. A 2001-ben elhunyt Kael nemcsak kritikus, hanem esszéista és regényíró is volt. Közismert volt a szerkesztőkkel és a filmkészítőkkel megtartott nyers és “harcias” modoráról.

Az 1970-es évek végén Kael egy nagyon rövid ideig a Paramount tanácsadójaként dolgozott, ez már egy olyan egybesés, amikor is az említett forgatókönyv cselekménye játszódik, ráadásul az is köztudott, hogy Tarantino mélyen tisztelte a kritikust.

A projektnek egyelőre nincs “otthon”, a The Hollywood Reporter értesülései szerint viszont már a napokban kiderülhet, hol is készül el a film, az előzetes pletykák szerint jó eséllyel a Sony lehet az, amely felkarolja a produkciót.

Tarantino többször elmondta a pályafutása során, hogy mennyi filmet is szeretne készíteni, noha az elmúlt években több lehetséges cím is felmerült, hogy mi is lesz majd az utolsó filmje. “Egy bizonyos ponton abba akarom hagyni. A rendezők nem lesznek jobbak, ahogy öregszenek. Általában a legrosszabb filmek a filmográfiájukban az utolsó négy film a végén. Én a filmográfiámról szólok, és egy rossz film három jót is elront” - nyilatkozta korábban a rendező.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Tarantino teljesen visszavonul, ő maga ugyanis lehetségesnek tartja, hogy továbbra is rendezzen színdarabokat, illetve írással szeretne többet foglalkozni, így 2021-ben meg is jelentette a Volt egyszer egy Hollywood regényváltozatát.

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»