Keanu Reeves A Gyűrűk Urában?

Keanu Reeves munkássága önmagában is szenzáció. Amikor egy időben azt hihettük, hogy a színész karrierje halálra van ítélve, ő képes volt visszaverekedni magát a csúcsra.

Manapság Keanu Reeves minden idők egyik legnagyobb akciósztárjának számít, ami nem kis részben az ikonikus Mátrix és John Wick sorozatoknak köszönhető.

Ha Keanu Reeves-en múlott volna, filmográfiája még bővülhetett volna egy legendás trilógiával, ugyanis 1999-ben a színész megkereste Peter Jacksont, hogy szerződtesse őt A Gyűrűk Ura-saga egyik szerepére. Az azóta megszűnt "Rip It Up" magazinnak nyilatkozva Reeves kijelentette, hogy szívesen elutazna Középföldére Aragornként:

"Jelentkezem a szerepre. Szívesen dolgoznék Peter Jacksonnal, de nem tudom, hogy ez megtörténik-e. Remélem, a rendező úgy gondolja, hogy én vagyok a megfelelő személy a szerepre."

Mára már tudjuk, hogy Peter Jackson nem így gondolta, mert Keanu Reeves minden igyekezete ellenére végül Viggo Mortensen kapta meg Aragorn szerepét. Minden, ami ezután történt, már történelem. A Gyűrűk Ura-sorozatot nemcsak a kritikusok, hanem a közönség is szinte egyöntetűen dicsérte, világszerte milliárdos bevételt hozott a kasszáknál, és összesen 17 Oscart nyert - ebből 11-et csak a harmadik rész, A Gyűrűk Ura: A király visszatér című film.

Keanu Reeves ma már biztosan mosolyogva tudja mindezt kezelni, elvégre ő az egyik legkeresettebb és nem utolsósorban legszimpatikusabb hollywoodi sztár. A színész a John Wickkel ráadásul egy rendkívül sikeres franchise-t is magáénak tudhat. És ki tudja, talán Keanu Reevesnek egyszer még sikerül elutaznia Középföldére...