Kedvencek temetője: Minden, amit érdemes tudnod az új Stephen King-adaptációról

Már csak napok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Kevin Kölsch, Dennis Widmyer filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban az idei tavasz legjobban várt horrorja (Kedvencek temetője), melyért valósággal rajonganak a kritikusok. A Kedvencek temetője jelenleg is 88 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, ami elég bíztatóan hangzik, most pedig végre a közönségen a sor. 

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...

A produkciót David Kajganich és Jeff Buhler forgatókönyve alapján Kevin Kölsch és Dennis Widmyer rendezte, míg a főbb szerepeket John Lithgow, Jason Clarke, Amy Seimetz, Alyssa Brooke Levine, Jeté Laurence, Sonia Maria Chirila és Naomi Frenette alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az eredeti filmadaptációban Zelda kísértetét egy férfi alakította, azonban az új változatban már egy 13 éves lány játssza, ami megfelel a regénynek.
  • A filmben valóban egy macska 'alakította' a család házikedvencét, egész pontosan hat különböző macska. A rendezők, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer elmondták, hogy az állatok önkényes viselkedése miatt kész rémálom volt a forgatás.
  • Az alkotók ragaszkodtak ahhoz, hogy minél kevesebb CGI-t használjanak a filmben.
  • Stephen King egy korábbi interjújában elmondta, hogy regényeinek összes filmváltozata közül az 1989-es Kedvencek temetője-t találta a leghátborzongatóbbnak. Kíváncsian várjuk, hogyan vélekedik majd erről az adaptációról.
  • A temetőt angolul helyesen 'cemetery'-nek írják, a hivatalos címben mégis 'semetary'-ként olvasható.
  • Egy interjúban az AZ rendezője, Andy Muschietti is kifejezte érdeklődését a Kedvencek temetője rendezését illetően.
  • A rendezőpáros tagjai, Kevin Kölsch és Dennis Widmyer a 2016-os horror antológia, a Holidays egyik rövidfilmjén (Valentine's Day) dolgoztak együtt először.
  • Nem ez az első alkalom, hogy megfilmesítik Stephen King kultikus regényét. A Kedvencek temetője első filmváltozatát 1989-ben mutatták be.
  • A film Stephen King azonos című regényének adaptációja.
  • A Kedvencek temetője forgatása 2018. június 18-án kezdődött meg Torontóban, Kanadában. A munkálatok augusztus 11-én értek véget.

Hazai premierdátum: 2019.04.04.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: