2018.12.28   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Hamarosan a mozikban Aneesh Chaganty filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

82 Keresés  (2018)

Már csak napok kérdése, és a mozikban a világszerte hatalmas fesztiválsikereket arató Keresés, melyet a kritikusok egyenes az év thrillerjének hirdettek ki. A film rendezői székét Aneesh Chaganty foglalhatta el, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Debra Messing, John Cho, Colin Woodell, Thomas Barbusca, Sean O'Bryan, Joseph Lee Michael és Michelle La Vigne. A forgatókönyvet Sev Ohanian és Aneesh Chaganty szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A teljes filmet 13 nap alatt forgatták, azonban az előkészületek, a vágás és az animációk együtt két évet vettek igénybe.
  • A teljes film az okoseszközök kijelzőjén játszódik, hasonlóan a 2014-es Unfriended című horrorhoz. Utóbbi film cselekményének főszereplője Laura Barns volt, akinek a neve feltűnik a Keresés első, Facebookos jelenetében.
  • A hivatalos forgatás megkezdése előtt Aneesh Chaganty és a producer Sev Ohanian felbérelt néhány vágót, hogy elkészítsék a film nyers változatát, melyben Chagnaty alakította az összes karaktert. Az egy óra negyven perces anyagot végül megmutatták a színészeknek és a stáb további tagjainak, hogy pontosabb elképzelésük legyen a rendező koncepciójáról.
  • A fiatal színésznő, Michelle La színésznői bemutatkozása.
  • A Keresés Aneesh Chaganty rendező első egészestés filmje.
  • A teljes filmet az okostelefonok illetve a kamerás kijelzők "szemszögéből" forgatták.
  • A Keresés világpremierje 2018. január 21-én volt a Sundance Filmfesztiválon. A Sony Pictures röviddel ezután csapott le a forgalmazási jogokra.
  • A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg is 91 százalékon áll 145 szemlézett cikket követően.

Hazai premierdátum: 2018.09.20.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: