A  Z világháború rendezője forgatja az élőszereplős Micimackó filmetA kép forrása: Walt Disney Pictures

Marc Forster kapta a Micimackó direktori székét.

A Disney az utóbbi években alaposan ráállt a klasszikus mesék élőszereplős adaptációjára, a korábbi sikerprodukciók után is egész estés filmet kap. A filmet a Z világháborút és A Quantum csendje-t is rendező Marc Forster készíti.

A történet középpontjában A.A. Milne ikonikus mesehősei és Christopher Robin áll majd, akire mesés kalandok várnak a Százholdas pagonyban. A legfrissebb hírek szerint Micimackót és társait, Szamárt, Malackát, Tigrist, a Nyúlt és Baglyot CGI-technológiával keltik majd életre.

A Disney az elmúlt években hatalmas sikereket ért el az élőszereplős meseadaptációival. Miután 2010-ben az Alice Csodaországban 1 milliárdos bevételeivel bebizonyosodott, hogy a közönség vevő az élőszereplős adaptációkra. A Demóna remekül szerepelt a mozipénztáraknál, 750 milliót kaszált, míg a Hamupipőkére március 13-ai premierjét követően eddig 336 millió dollárt értékben váltottak jegyet a nézők világszerte. És ezzel még nincs vége, hiszen a sort olyan további sikerfilmek folytatták, mint A dzsungel könyve és az Alice Tükörországban, míg a közeljövőben a mozikba kerül a Dumbó és A szépség és a szörnyeteg is.

A Disney első klasszikus meséből készített élőszereplős kasszasikere az 1996-ban bemutatott 101 kiskutya volt, melyhez folytatást is készített a stúdió.

A címen futó Micimackó-mozi premierje 2018-ban várható.