Alapos vérfrissítésen esik át a csapat James Gunn kezei alatt, legfeljebb két korábbi karakter maradhat.

Alaposan átrendezi az Suicide Squad - Öngyilkos osztag sorait a Marveltől kirúgott, és a DC-nél tárt karokkal fogadott James Gunn (A galaxis őrzői). Az eddig hírek alapján Harley Quinn (Margot Robbie) visszatérésére biztosan számíthatunk, és a legnagyobb eséllyel Deadshotot is újra láthatjuk, azonban mivel Will Smith egyéb munkái miatt nem tudja vállalni a forgatást, jó eséllyel Idris Elba veszi majd át a szerepét.

Rajtuk kívül viszont aligha számíthatunk ismerős arcokra az Öngyilkos osztag folytatásában. A Collider exkluzív cikkében lerántotta a leplet az új tagokról.

Közéjük tartozik Ratcatcher (Patkányfogó), más néven Otis Flannegan, aki a képregényekkel ellentétben valószínűleg női karakter lesz. Otis egy szuperbűnöző, Batman egyik ellensége. Kártevőirtó volt Gothamben, akiből olyan alvilági figura lett, aki kommunikálni tud a patkányokkal, és egyúttal irányítani is képes őket, ezen felül pedig a mérges gázok használatát sem veti meg.

A második új tag King Shark (Cápakirály), egy humanoid szupergonosz lesz, aki úgy hiszi magáról, hogy a Cápaisten gyermeke, mások szerint azonban csak egy kegyetlen mutáns.  

Harmadikként csatlakozik az Öngyilkos osztaghoz Polka-Dot Man, aki Patkányfogóhoz hasonlóan Batman egyik komoly ellenlábasa. A testén lévő pöttyöket tűzgolyókká tudja változtatni, azonban szörnyszülöttként tekint magára, és szégyelli képességeit.

A Collider információ szerint Peacemakernek, vagyis Christopher Smith-nek is komoly szerep jut majd. Smith egy szélsőséges pacifista ügynök, aki a békéért gyilkolni is kész.

Azt, hogy kik alakíthatják a fentebb említett szereplőket, egyelőre homály fedi.

Az Öngyilkos osztag 2 2021. augusztus 6-án debütál a mozikban.