Ha rajongója vagy Ron Howard fantasy filmjének, a Willow-nak, akkor valószínűleg te is olyan valaki vagy, aki élvezi a Warwick Davis által alakított címszereplő és kalandor társa, a Val Kilmer által játszott Madmartigan közötti kémiát.

Az 1988-as film pont Val Kilmer karrierjének csúcsán készült, amikor - többek közt - a Top Gun és a Top Secret filmek után a világ egyik legnagyobb és legkarizmatikusabb sztárjává vált. Így, mivel a Willow ezen a héten rebootot kap a Disney+-on, a rajongók valószínűleg abban reménykedtek, hogy Kilmert is újra láthatják. Sajnos Madmartigan nem tűnik fel az új sorozatban, és a showrunner Jonathan Kasdan nemrég el is magyarázta, hogy miért. 

Az EW-nek nyilatkozva Jonathan Kasdan elmondta, hogy Val Kilmer eredetileg hogyan közel került a sorozathoz, de végül mégis ki kellett lépnie. Sajnos Kilmer legutóbbi egészségügyi problémái miatt a színész az utóbbi években nem sokat tudott játszani. De úgy tűnik, Kasdan és ő is nagyon izgatottan várták, hogy feltűnjön az új Willowban.

"Nagyon szerettük volna, hogy Val eljöjjön a sorozatba" - magyarázta Kasdan - "Val pedig nagyon szeretett volna szerepelni benne. Emlékszem, hogy elmentem hozzá, miután a dolog elkezdett lendületet venni, és azt mondtam neki: 'Figyelj, megcsináljuk. És az egész világ vissza akarja kapni Madmartigant.' Erre ő: 'Nem annyira, mint én'."

Kasdan hozzátette: "Megölelt, amikor elmentem. Felkapott, és azt mondta: 'Látod? Még mindig szuper erős vagyok.' Én pedig azt mondtam: 'Nagyszerű.'"

A legnagyobb bonyodalmat Kilmer új Willow-ba való bevonásával kapcsolatban az jelenti, hogy a színész még mindig a torokrákkal folytatott harcának eredményével küzd. Hogy ez milyen hatással volt az életére, azt láthatjuk az igazán nagyszerű dokuban, a Valban, valamint az idei Top Gun: Maverickben való rövid szereplésében, ahol a szövegét többnyire egy számítógép képernyőjén gépelte.

Azonban hiába kezdtek el dolgozni az írók azon, hogy Kilmer is szerepeljen a Willowban, a világnak más tervei voltak. A COVID kezdetével és a megnövekedett szabályozásokkal és miegymással egyértelművé vált, hogy Kilmer nem tud csatlakozni a forgatáshoz. Valójában Kasdan azt mondta, hogy "elég későn derült ki", hogy a színész nem lesz benne.

"Ahogy a COVID lekörözte a világot, ez megoldhatatlanná vált" - mondta Kasdan - "Annak az évnek a tavaszán forgattunk, amikor a vírus először tarolt. Val pedig vonakodva úgy érezte, hogy nem tud jönni. Ki kellett találnunk, hogyan őrizzük meg vele együtt azt a történetet, amit el akartunk mesélni arról, hogyan játszódik a sztorija."

Kasdan tehát abban maradt a sztárral, hogy Madmartigan karaktere nem jelenik meg az új Willow-ban. Ennek ellenére a showrunner biztos volt benne, hogy Val Kilmer megjelenhet a jövőbeli epizódokban, ha a Willow újabb évadra kap lehetőséget.

"Nyitva akartuk hagyni az ajtót minden jövőbeli lehetőség előtt, és egyben tisztelegni a szellemisége előtt" - mondta - "Megpróbáltuk ezt megtenni, és úgy dolgoztunk vele, hogy érezzük és halljuk őt, ha nem is láthatjuk."

A Willow november 30-án debütál a Disney+-on.

70 Willow  (2022)

akció | fantasy | kaland

A Willow sorozat az eredeti film után veszi fel a szálat, ahol újra találkozhatunk a varázslónövendékkel, Willow-val, aki most új kalandokba keveredik. Ezúttal egy klasszikus... több»