Elizabeth Olsen neve a rajongók körében a Marvel-moziverzum Wanda Maximoffjaként/Skarlát Boszorkányaként vált ismertté, de nagyszerűen alakította Leigh Shaw karakterét is a Facebook Watch sorozatában, a Sorry for Your Loss-ban. Volt azonban egy másik tévés projektje is, ugyanakkor olyan rosszul sikerült a meghallgatás, hogy a színésznő teljesen meg is feledkezett róla. Hogy mi volt a szerep? Nos, nem más, mint a Trónok harca khaleesije, Daenerys Targaryen.

A közelmúltban árulta el tréfálkozva, könnyed viccelődésként a Live With Kelly and Ryan legújabb adásában, hogy annyira rossz volt az ominózus meghallgatás, hogy szinte meg is feledkezett róla, és az egész epizód a szelektív emlékezete martalékává vált.

"Egy újságíró rákérdezett egy igazán szörnyű meghallgatási élményre, valami olyasmire, amire nem szívesen emlékszik az ember" – magyarázta Elizabeth Olsen. A kérdésre azt válaszolta: "Igazából nagyon szeretek meghallgatásokra járni, nem is tudok most így hirtelen felsorolni egy ilyet sem". Majd néhány pillanattal később eszébe jutott az eset: "Ó, igen, igaz, voltam a Trónok harca meghallgatásán is".

A színésznő felvázolta, hogy Daenerys szerepét olvasta fel éppen, de annyira kényelmetlenül érezte magát, hogy utólag visszagondolva szívesen félbe is szakította volna az egészet.

"A khaleesi szerepe volt az. Épp az, amikor élve megégették, és utána belekezdett abba az óriási beszédbe" – írta le az eseményeket Elizabeth Olsen. "Ugyanakkor a meghallgatás egy apró szobában volt a szereposztóval, nem volt külön olvasó készülék sem, és ez volt a maximum, amíg jutottam ebben a szerepben. Szörnyű volt. Annyira kényelmetlenül éreztem magam, és gondolom a szereposztó is, hogy már akkor tudtam, ezt senki sem fogja élvezni."

"Félbe is kellett volna szakítanom" – tette hozzá. "Úgy érzem, most már, így visszagondolva, azt is tenném... akkor és ott már nem tudtam volna többet hozzátenni. Reméltem, visszahívnak később valami másra."