63 A múmia  (2017)

A kritikusok darabokra szedték a Unviersal szörnyfilmes univerzumának zászlóshajóját.

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy a Dark Universe franchise-hoz újabb produkciókat jelentett be (szám szerint hétnél járnak) a Universal, és Johnny DeppRussell CroweTom Cruise valamint Javier Bardem után (akik már elkötelezték magukat a készülő produkciók mellett) olyan világsztárokat szemeltek ki maguknak, mint Jennifer Lawrence és Michael Fassbender.

Nos, kíváncsian várjuk, milyen irányt vesz a szörnyfilmes univerzum, ugyanis A múmia, mellyel szemben a stúdió hatalmas elvárásokat támasztott, csúnyán leégett a kritikusoknál.

A Tom Cruise nevével fémjelzett reboot jelenleg mindössze 28 százalékon áll a RottenTomatoes-on, ami nem túl biztató a stúdió számára, akik így csak abban bízhatnak, hogy a negatív sajtó nem veszi majd el a nézők kedvét.

Lássuk, hogyan vélekedtek a vezető magazinok újságírói a filmről.

IndieWire (David Ehrlich):

"A múmia Cruise első olyan filmje, ami egyszerűen nem tűnik Tom Cruise-filmnek. Nem azért, mert rossz, hanem mert semmilyen körülmények közt sem lehetett volna jó. Jóvátehetetlen katasztrófa az elejétől a végéig."

Variety (Owen Gleiberman)

"Szinte az összes műfajból átemel ötleteket, motívumokat és effekteket, összegyúrja, de az egész híján van bármilyen eredetiségnek. A múmiát jelenetről jelenetre Alex Kurtzman rendező tervezte meg, akinek eddig egyetlen filmje volt, és soha nem dolgozott speciális effektekkel. A kompetencia nem egyenlő stílussal és a fantáziával."

New York Daily News (Stephen Witty):

"A múmiában Tom Cruise mintha önmagát másolná (ne sétálj, ha futhatsz, de zuhanj, ha eshetsz is). A forgatókönyv ostoba húzásai olyan érzést keltenek, mintha az egészet a Bosszúállókból lopták volna. Ez a film egy olyan ajándék, amit nem akarsz kicsomagolni."

The Guardian (Peter Bradshaw):

"Egy nagy akciókatyvasz, amit sokkal szorosabbra kellett volna fűzni."

Ilyen, és ehhez hasonló írások árasztották el az internetet a sajtóvetítés után, és bár lehet ezt intő jelnek tekinteni, de nem hagyjuk, hogy elvegyék a kedvünket (titeket is erre bíztatunk). A véleményformálás előtt irány a mozi!

A múmia (2017) mától látható a hazai mozikban.