71 Lázadók  (2019)

A hazai mozikba is megérkezett az elsőfilmes Allan Mauduit vígjátéke, a Lázadók. Cikkünkben mindent egy helyen találsz, amit érdemes tudnod a filmről. 

A film főhőse Sandra, a néhai megyei szépségkirálynő, aki erőszakos férje elöl hazamenekül édesanyjához. A vidéki kisvárosban szinte megállt az idő. Pénzre van szüksége, így kénytelen megragadni az egyetlen munkalehetőséget, ami a helyi halfeldolgozó üzem. Hamarosan szorosabb barátságot köt két kolléganőjével, akik segítenek neki akkor is, amikor véletlenül megöli a rámenős főnöküket...

A produkciót Jérémie Guez forgatókönyve alapján Allan Mauduit írta és rendezte (Vilaine, Lázadók), míg a főbb szerepeket Cécile De France, Audrey Lamy, Yolande Moreau, Patrick Ridremont, Alain Bellot, Simon Abkarian és Samuel Jouy alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Simon Abkarian a Pigalle, éjszaka és Les beaux mecs után ismét egy negatív karaktert, ezúttal egy gengsztert alakít.
  • Allan Mauduit egy interjúban elmondta, hogy külön figyelmet szentelt annak, hogy a film főhősnője, Sandra ne legyen túlságosan szimpatikus, hogy a nézők progresszívan álljanak hozzá a karakterhez.
  • Allan Mauduit hét éve tervezte, hogy elkészít egy thriller elemekben bővelkedő vígjátékot. A rendező eredetileg egy amerikai író regényének jogait akarta megvásárolni, de Michel Blanc elhappolta előle a jogokat, és leforgatta a produkciót Romain Duris főszereplésével.
  • A Lázadók Allan Mauduit első egészestés mozifilmje.
  • A Lázadók forgatása 2018. február 26-án kezdődött meg, és május 4-én ért véget Észak-Franciaországban.
  • A film pozitív kritikai és nézői fogadtatásra lelt hazájában. A Lázadók a francia Allocine filmadatbázisban 3,7 ponton áll a lehetséges 5-ből.

Hazai premierdátum: 2019.10.24.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: