Lehangoló részleteket közöltek a filmesek, akikkel Bruce Willis az utolsó filmjein dolgozott

Az elmúlt napokban robbant a hír, miszerint Bruce Willis végleg felhagy a színészkedéssel. A színésznél ugyanis afáziát diagnosztizáltak, ami magyarázatot ad az elmúlt évek megannyi botrányosan rossz filmjére is. A hivatalos bejelentés óta több filmes szakember is nyilatkozott a színésszel való közös munkájuk nehézségeiről.

Az afázia egy olyan állapot, amikor az agy beszédet, írást és szövegértést irányító területeit valamilyen sérülés vagy betegség érte, ennek következtében ezek a kognitív képességek fokozatosan egyre jobban leromlanak. A beteg idővel egyre nehezebben képes beszélni, nem érti meg, ha hozzá beszélnek, romlik az olvasási készsége, nem írni, sem szöveget gépelni, valamint jelentősen romlik a szövegmemorizálás képessége is. Mindezek természetesen megnehezítik, idővel pedig ellehetlenítik a színjátszást is.

Sok kritika érte Bruce Willist az elmúlt években, hogy szó szerint csak pocsék akciófilmekben vállal szerepet, ráadásul ezekben is botrányosan rosszul játszik. A betegség ismeretében máris egészen más fényben tűnik fel az elmúlt néhány év. Viszont ettől még a színésszel való munka nem lett könnyebb.

Erről mesélt többek között Mike Burns rendező is, akivel a Gyilkos ösvény című thrilleren dolgoztak együtt. Elmondása szerint annyira rossz állapotban volt Bruce Willis, hogy a lehető legrövidebbre kellett szűkítenie a munkaidejét, lehetőleg egy napba besűríteni mindent. Ehhez ráadásul jelentősen le is kellett rövidíteni a szövegeit is.

Jesse V. Johnsonnal is dolgozott együtt a színész a még be nem mutatott White Elephanton. A rendező sok-sok évvel korábban még kaszkadőrként ismerte meg Bruce Willist, de amikor a forgatáson újra találkoztak, már nem ugyanaz az ember jelent meg előtte. A tapasztaltak után azonnal tudta, hogy soha többé nem fognak együtt dolgozni.

A valóságshow-sztárból lett színésznő Lauryn Kenttel több filmben is szerepelt együtt, így a Gyilkos ösvényben és a Kódolt kockázatban is. Utóbbi forgatásán volt egy közös jelenetük, amikor egymásnak háttal álltak és Bruce Willisnek a szövege egy pontján el kellett sütnie egy pisztolyt. Csakhogy soha nem tudta, hogy pontosan mikor kellene elsütnie. Az első hibánál még nem volt ez zavaró, de a sokadiknál már igen.