A szövetségi hatóságok 5000 dolláros jutalmat ajánlanak fel annak, aki bármilyen információval tud szolgálni arról a férfiról, aki feltehetően tavaly Hollywoodban lelőtte Lady Gaga kutyasétáltatóját, majd ellopta a popsztár két francia bulldogját.

A 19 éves James Howard Jackson egyike volt annak az öt embernek, akiket a 2021 februárjában elkövetett erőszakos rablás gyanújával őrizetbe vettek, viszont egy "elírási hiba miatt" kiengedték a Los Angeles megyei börtönből.

A nyomozók nem hiszik, hogy a tolvajok kezdetben tudták, hogy a kutyák valójában Lady Gagahoz tartoznak, aki akkoriban Rómában tartózkodott egy forgatáson. A kutyákat később egy hölgy visszaadta, aki azt állította, hogy rájuk talált, később viszont letartóztatták, mivel kiderült, hogy kapcsolatban áll egy másik gyanúsított apjával.

A kutyasétáltató, Ryan Fischerre nem messze a Sunset Boulevardtól támadtak rá. Egy közeli ház bejárati kamerájának felvételén látható, amint egy fehér szedán megáll, és két férfi kiugrik belőle. Az elkövetők dulakodni kezdtek Fischerrel, majd az egyikük fegyvert rántott, és lövést adott le.

Áprilisban az ügyészek pótvádat nyújtottak be, amelyben gyilkossági kísérlettel, rablásra való összeesküvéssel és félautomata lőfegyverrel elkövetett támadással vádolták Jacksont. aki ekkor már őrizetben volt. A folyamat során Jackson új ügyszámot kapott, azonban ezt követően a Los Angeles Megyei Seriffhivatal szabadlábra helyezte őt.