Greta Gerwiget március 6-án a Time kitüntette, mint az Év - kiemelkedő - Női alkotóinak egyikét. A rendezőnő ennek kapcsán beszélt művészi folyamatáról és a Barbie folytatásának lehetőségéről.

Az eseményen legkülönbözőbb területeken változást hozó, kiváló nők kaptak kitüntetést, köztük Leena Nair (indiai üzletasszony, a Chanel vezérigazgatója), Yael Admi és Reem Hajajreh ( a Palesztin és Iraeli Nők a Békéért alapítói és vezetői), Nadia Murad (iraki emberjogi aktivista), Marlena Fejzo (amerikai tudós, kutatóorvos).

Gerwig módszere

"Az én fő kérdésem az, hogy 'Mit szeretek mélyen? Mi az, ami igazán érdekel? Például: 'Mi a történet a történet mögött?'" - mondta Gerwig - "És azt hiszem, a Barbie esetében a történet mögött az állt, hogy szerettem Barbie-t. Emlékszem, amikor elmentem a Toys R Us-ba, és megnéztem a Barbie-kat, és imádtam a hajukat. Mindent imádtam rajtuk, és anyukám nem volt biztos benne. És szerintem ez a történet, ez a generációs történet... Mindig próbálom megtalálni ezeket."

Tényleg jöhet a folytatás?

Amikor a folytatásról kérdezték, azt mondta: "Ha megtalálom a megfelelő hullámot, akkor megkapjuk. Ha nem, akkor nincs folytatás".

Bár határozott választ nem tudott adni, hozzátette: "Ezt a filmet nagyon szerettem csinálni. És annyira szerettem a világot, amit felépítettünk, és az összes színészt, és az ötlet, hogy újra együtt lehetek ezzel az embercsoporttal, nagyon izgalmasnak tartom."

Az alkotás útja

Az író-rendezőnő nem korlátozza magát, amikor megpróbálja megállapítani, hogy mi határozza meg egy Gerwig-filmet: "A nagy izgalom, amit kapok, az, hogy kitalálom, hogyan építsem ki a lefelé vezető utat. Csak úgy "leugrom a legmagasabb dologról", amit csak találok [és szárnyalok] ... Remélem, hogy a karrierem során mindenféle filmet meg tudok majd csinálni, nagyot és kicsit. De azt hiszem, mindig kell, hogy legyen bennük egy kalandos elem, mert én így tudok lelkesedni."

A Barbie már streamelhető az HBO Maxon.

49 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»