Már a Netflixen: 2023 legeredetibb(?) sorozata a Breaking Bad sztárjával

Alig kezdődött el 2023, a Netflix máris bemutatja az év első igazán eredeti sorozatát a felhasználóknak. És nem is akármilyen sorozatról van szó, hanem a népszerű heist műfaj új képviselőjéről.

A nagy pénzrablás drámai rablásai és a Lupin kifinomult sakkjátszmái után a Kaleidoszkóp egy új utat nyitó gengszter-akcióthriller.

Bár a sorozat egy horizontális, összefüggő történetet mesél el, a formátumot úgy alakították ki, hogy az epizódok sorrendje több mint egy ésszerű legyen. Ezáltal a Netflix a Totál szívásból ismert Giancarlo Espositoval közös legújabb projektje többé-kevésbé egy "válaszd ki a saját kalandod"-típusú rablási történet, amelyet már most is sokféleképpen lehet átélni.

A Kaleidoszkóp egy ambiciózus rablásról szól: miközben a Sandy hurrikán tombolt, Manhattanben 70 milliárd dollár értékű értékes kötvények semmisültek meg. Eric Garcia szerzői akcióthriller-sorozata nyolc epizódban meséli el egy lazán az ügy által inspirált rablás elő- és utótörténetét.

A sorozat cselekménye 25 évet ölel fel, és egy mesteri tolvajbanda körül forog, akiknek a világ egyik legjobb biztonsági csapatát kell becsapniuk, hogy megszerezhessenek egy állítólag elpusztíthatatlan széfet. És a széfet természetesen fel akarják törni...

A formátum csúcspontja, amelyben a Sabrina hátborzongató kalandjai színésznője, Tati Gabrielle, az Suicide Squad - Öngyilkos osztag színésze, Jai Courtney és Paz Vega (A szex és Lucia) is szerepel: hogy nincs meghatározott epizódsorrend! A Netflix-előfizetők véletlenszerűen kapják meg az epizódokat, és így egyéni utazásuk során átélhetik ezt a korrupcióról, kapzsiságról, bosszúról, intrikáról, hűségről és csalásról szóló történetet. A karakterek és hátterük tekintetében is mindenki máskor kapja meg a kirakós játék egyes darabjait.

Csak egy epizódnak van fix helye: a "Fehér" című epizód olvasztja össze az összes történetszálat, és ezért a Netflix által generált minden sorozatban a finálé szerepét tölti be. Ha úgy döntesz, hogy saját magad állítod össze a rablókalandodat, akkor ezt vedd figyelembe! Összesen 40.320 különböző kombinációs lehetőség van a Kaleidoszkóp megtapasztalására, figyelve arra a követelményre, hogy a "Fehér" epizódot kell a végére tenni.

Az illetékesek célja, hogy ezzel a sorozatos kísérlettel demonstrálják: Bár a sorozatrajongóknak az összes epizódot megmutatják, a nézési élményt teljesen megváltoztathatja azzal a trükkel, hogy az évad egyes részei milyen sorrendben vannak felsorakoztatva.

A Kaleidoszkóp így szeretné megváltoztatni a szereplők és közös történetük egyéni nézőpontját, és azt is, hogy a rajongók milyen kérdéseket tesznek fel maguknak és hogyan reagálnak az így kapott eltérő válaszokra. Végül, a tudás szintjétől és az új információk sorrendjétől függően a látottak hatása is változik.

akció | dráma | krimi

A történet középpontjában a valaha megkísérelt legnagyobb rablás, valamint az azt övező bosszú és árulás áll. több»