A Gonosz csoda egy 2021-es amerikai természetfeletti horrorfilm, amit Evan Spiliotopoulos írt és rendezett.

A film James Herbert 1983-as Shrine című regénye alapján készült. Főszereplői Jeffrey Dean Morgan, Katie Aselton, William Sadler, Diogo Morgado, Cricket Brown és Cary Elwes

A film egy levitézlett újságíróról (Morgan) szól, aki látszólag isteni csodákat fedez fel egy kis Új-Anglia-i városban, és ezeket használja fel, hogy újraéleszsze karrierjét, ám ezeknek a "csodáknak" a háttere sokkal sötétebb titkokat rejt.

A Gonosz csodájának története 1845-ben, Banfieldben, Massachusettsben kezdődik, ahol Mary Elnort, egy boszorkánysággal vádolt nőt, egy fához kötve felakasztanak és felgyújtanak. Testének hamvait egy baba őrzi, jelezve, hogy a babát Mary szelleme szállta meg.

A jelenben Gerry Fenn, a megszégyenült újságíró, olyan témákról számol be, amelyek furcsának számítanak. Egy feladat miatt Bostonba utazik, ahol a feltételezett természetfeletti tevékenység egy tinédzser tréfájának bizonyul. Miközben készül elhagyni a helyszínt, felfedez egy babát, összetöri, ezzel véletlenül szabadítva el Mary szellemét. 

Gerry később autóbalesetet szenved, amikor egy fiatal lányt, Alice Pagettet látja átszaladni az úton. Alice-t követi egy fához, ahhoz, amelyen Maryt felakasztották, és hallja, ahogy beszél, mielőtt összeesne. Elviszi a lányt egy templomba, és megtudja, hogy Alice süketnémának született. Gerry úgy dönt, hogy városban marad, hogy kivizsgálja azt, amit valódi természetfeletti történetnek gondol.

Ha rendelkezel előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már nézheted is a sorozatot.

dráma | horror | misztikus

Egy siketnéma lánynak megjelenik Szűz Mária, ettől kezdve pedig megjavul a hallása és képes beszélni. Tömegek járnak megcsodálni őt, egy valaki azonban baljóslatúnak tartja a... több»