A héten érkezik a hazai mozikba is A védelmező 3, amely nagyon úgy tűnik, hogy Antoine Fuqua már-már kultikus franchise-ának utolsó felvonása lesz.

A főszerepet alakító Denzel Washington harmadszorra és egyben utolsó alkalommal bújik Robert McCall bőrébe, noha maga Fuqua egy nemrégi interjúban megjegyezte, hogy nem tartja teljesen kizárhatónak, hogy előzményt készítsenek a szériához egy megfiatalított Washingtonnal, ez viszont egyáltalán nem vehető készpénznek.

“Nem akarom azt mondani, hogy megtalálta a boldogságot, és nem akarok mindent elárulni, de találkozik egy kedves emberrel. Egy kedves városban van, és úgy tűnik, békében él” - mondta Washington az Empire magazinnak adott interjúban, amelyben a lezárásról kérdezgették. A színész azt is hozzátette, hogy a harmadik felvonás tulajdonképpen a legjobb pont arra, hogy véget érjen a történet, ugyanakkor még ő sem tudta bizonyosan, hogy a harmadik rész elkészülhet.

A színész persze azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy bár McCall karaktere “megöregedett”, mindez nem jelenti azt, hogy a harmadik részben kevesebb akciót és kaszkadőrmutatványt látunk majd, mint az előző epizódokban. Washington hozzátette azt is, hogy ismeri a határait, és annyit csinál, amennyit csak tud, anélkül, hogy túllépné a határt.

Ez viszont nem minden, hiszen A védelmező 3-ban Dakota Fanning is szerepet kapott, akivel Washington utoljára a 2004-ben megjelent A tűzben edzett férfi produkció során dolgozott együtt.

“Már annyiszor elmondtam ugyan, de az, hogy kétszer is együtt dolgozhattam Denzel Washingtonnal, tényleg nagyon különleges dolog számomra, és sohase gondoltam volna, hogy ez valaha is megtörténik” - jegyezte meg Fanning az Extra magazinnak adott interjúban.

Visszatérve a további folytatásokra, Fuqua saját elmondása szerint nem sok értelmét látná Washington nélkül újabb felvonásokat készíteni. “Egy bizonyos ponton valakinek másnak kell felvennie a labdát és szolgáltatni az igazságot. Ő már szolgáltatta az igazságot. Idegen helyen van, próbál otthonra lelni, megtalálni a helyét a világban. Ez az, ami igazán fontos” - jegyezte meg ezzel kapcsolatban a rendező az Empire magazinnak.

A védelmező 3. további szerepeiben érkezik Bruno Bilotta, David Denman, Gaia Scodellaro, Sonia Ben Ammar és Eugenio Mastrandrea. A film augusztus 31-től látható a magyarországi mozikban.

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»