Az apáca 2 hamarosan - egész pontosan csütörtöktől! - a mozikban is rettegésben tart minket, hiszen mindenki kedvenc démoni apácája, Valak visszatér a szélesvászonra.

A Démonok között 2. spin-off folytatása erős első reakciókat kapott, és szeptember 7-én, öt évvel az első rész után érkezik a magyar mozikba. De mit várhatunk Az apáca 2-től? Íme minden, amit a horror folytatásáról tudunk.

A forgatás 2022 októberétől 2023 januárjáig tartott, és annak ellenére, hogy a Warner Bros. a közelmúltban néhányszor eltolta a megjelenési dátumot, a horror folytatása a rajongók korai halloweeni csemegéjeként épp időben fut be.

A film hossza 109 perc 35 másodperc, azaz, alig egy óra 50 perc. Ez 13 perccel hosszabb, mint az első film, amely 96 perc 23 másodpercig tartott, de messze elmarad a leghosszabb Conjuring-filmtől, amely továbbra is a Démonok között 2. (133 perc 44 másodperc).

Az Amerikai Horror Story sztárja, Taissa Farmiga visszatér Irene nővér szerepében, és mellette Jonas Bloquet lesz Maurice "Frenchie" Theriault. Természetesen Bonnie Aarons visszatér Valak szerepében - hiszen nem lenne apácafilm a félelmetes címszereplő nélkül. A folytatás új szereplői közé tartozik az Eufória és a The Last of Us sztárja, Storm Reid, a Narnia-filmekből ismert Anna Popplewell és Katelyn Rose Downey.

Az első Apáca-film Patrick Wilson és Vera Farmiga megjelenésével ért véget, akik Ed és Lorraine Warren szerepében tűntek fel. Ez egy archív felvétel volt a Démonok közöttből, mivel Frenchie volt az a személy, akit az első filmben láttunk ördögűzés közben. Lehet, hogy a folytatásban többet is láthatunk Warrenékből?

Van egy régóta futó rajongói elmélet, miszerint Irene nővér Lorraine fiatalabb változata, így a folytatásban lehet, hogy megerősítik (vagy cáfolják) ezt.

"Tudom, hogy potenciálisan, ha Az apáca beválik, hová vezethet Az apáca 2., és hogyan kapcsolódik vissza Lorraine történetéhez, amit az első két filmben felépítettünk, és hogyan zárja le az egész kört" - mondta Wan még 2017 augusztusában. Vajon az igazság egész idő alatt ott volt az arcunk előtt?

Miről szól Az apáca 2?

A hivatalos szinopszis a következő: "1956 - Franciaország. Egy papot meggyilkolnak. Egy gonoszság terjed. A világsiker folytatásában Irene nővér ismét szembekerül Valakkal, a démoni apácával".

Azt nem tudjuk, hogy a Valakon túl mennyi Conjuring-kapcsolatra számíthatunk, de Chaves [a rendező] máris azzal ugratott, hogy meglepetések várnak a rajongókra: "Bárki, aki látta az első Conjuringet, tudja, hogy Maurice-t megszállták, majd a Warrenek kiűzik, és tudjuk, hogy ez a Conjuring idősíkjában a 60-as évek végén történik" - magyarázta - "Ez a film az 50-es években játszódik, szóval még messze vagyunk ettől. Az események, amik a két dolog között történnek, kezdik egy kicsit jobban kitölteni a történetet."

"Vannak benne más nagy ötletek és nagy kilengések, és tele van egy csomó klassz húsvéti tojással. Anélkül, hogy bármit is elárulnék, mindez továbbra is kitölti a képet és a nagyobb vásznat is." - árulta el sejtelmesen a film rendezője.

61 Az apáca 2  (2023)

horror | misztikus | thriller

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»