Adam Driver alakítja Enzo Ferrarit az új filmben, ami az olasz sportautó-mogul életét mutatja be. A Ferrari jövő héttől a hazai mozikban.

A Michael Mann által rendezett film Ferrari kihívásait tárja fel, amelyekkel a versenyzőként való visszavonulása után a cégének felvirágoztatására tett kísérletei során szembesült, beleértve a házassági problémákat, a pénzügyi válságokat és egy tragikus, halálos kimenetelű balesetet az 1957-es olaszországi Mille Miglia versenyen. A történet központi eseménye ez a baleset, amikor Alfonso de Portago autóversenyző kereke kilyukadt, és a Ferrarija kilenc ember halálát okozta.

A film alapjául Brock Yates 1991-es, Ferrariról szóló életrajza szolgál, melyhez a rendezőnek olyan sztárokat sikerült megnyernie, mint Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey és Jack O'Connell.

Mann alkotása alapvetően pozitív kritikai fogadtatásban részesült, jelenleg is 75 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, ugyanakkor a közelmúltban kihirdetett Golden Globe-jelölések egyik nagy vesztese volt a produkció, melyet egyetlen kategóriában sem jelöltek.

A Ferrari, amely a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, magyarországi premierje 2023. december 28-án lesz.

71 Ferrari  (2023)

akció | dráma | életrajzi | történelmi

1957 nyarán a Forma–1 világa virágzott, de a legendás egykori versenyző, Enzo Ferrari mély válsággal nézett szembe. A gyár, amelyet ő és felesége, Laura egy évtizeddel... több»