Izgalmasan indul a 2024-es év, hiszen érkezik a legendás Studio Ghibli legújabb animációs filmje, A fiú és a szürke gém.

Hayao Miyazaki rendezése Genzaburō Yoshino 1937-ben megjelent azonos című regényének adaptációja, amelynek középpontjában a fiatal Mahito áll, aki édesanyja után vágyakozva bemerészkedik egy különös világba. Ezen a helyen nem létezik halál, az élet pedig újraindul.

Bár Miyazaki egy évtizeddel ezelőtt bejelentette a visszavonulását, a későbbi években továbbra is számos nagysikerű produkció munkálataiban vett részt. A fiú és a szürke gém rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült, többek szerint ez a Ghibli stúdió eddigi legjobb munkája.

A produkció még a nyáron debütált Japánban, a Rotten Tomatoes portálon 97 százalékot kapott a kritikusoktól, míg a nézők 89 százalékra értékelték azt. A hazai bemutatóra sem kell már sokáig várunk, hiszen az animációs film január negyedikén érkezik a magyarországi mozikba.

animáció | családi | dráma | kaland

Az édesanyja után vágyakozó fiatal Mahito egy olyan birodalomban találja magát, ahol az élők és a holtak világa közötti határok elmosódnak. Itt az élet és a halál... több»