Ez Brad Pitt - egyik, ha nem a - legnagyobb mozis sikere!

A 2013-ban bemutatott Z világháború Marc Forster (A Quantum csendje rendezője) alkotása, amely egy hollywoodi stílusú zombiinvázió. 

A filmben világ minden táján átívelő cselekményt követhetünk, melyhez körítésként a vizuális effektek lavinája és néhány lenyűgöző jelenet társul. Utóbbira példa az élőholtakból felhalmozott hegy, amely egy izraeli falon próbál átjutni... Mi kell még egy jó kis zombis mozihoz?

Bemutatása idején a  film világszerte több mint félmilliárd dollárt hozott! Max Brooks - Mel Brooks rendező és Anne Bancroft színésznő fia - regényének adaptációja olyan sikeres volt, hogy hamarosan trilógiát helyeztek kilátásba.

A spanyol J. A. Bayona hamarosan felkérést kapott a második felvonás rendezésére, de a forgatókönyvön és a díszleteken végzett egyéves munka után a Jurassic World: Bukott birodalomért otthagyta a projektet.

Helyére egy másik rendező került - és nem is akármilyen: David Fincher. Ez a bejelentés sok rajongót örömmel töltött el. A World War Z 2 a negyedik együttműködés lett volna a rendező és Brad Pitt között - aki cégével, a PLAN B-vel szállt be a blockbuster készítésébe.

Az előgyártási fázis pár éve már megkezdődött, és a forgatás 2019 nyarára lett bejelentve, hat évvel az első film megjelenése után. Sajnos a költségvetésről nem sikerült megállapodni. A projektet végül 2019 februárjában törölték. A híres folytatás - amely várhatóan nem kerül a közeljövőben a mozikba - a főhős Gerry Lane-t követte volna, aki egy veszélyes vírusért felelős virológus nyomába ered.

Nos, meglátjuk, hogy valaha követhetjük-e Lane újabb kalandjait, de addig is:

A World War Z 2024. január 31-én hagyja el a Netflix platformját! Ha addig megnéznéd, csak kattints a film mafab adatlapján szereplő ikonra és máris elmerülhetsz a zombiapokalipszisben!

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan... több»