A 2016-os Érkezés című film június 20-ától már a Netflixen is elérhető – te szeretted annak idején ezt a megható és gyönyörű sci-fit? Vigyázat, spoileresek leszünk. 

Az Érkezés egy amerikai sci-fi drámafilm Denis Villeneuve rendezésében és Eric Heisserer adaptálásában, aki a fogatókönyvet Ted Chiang 1998-as Életed története című novellája alapján írta. Amy Adams főszereplése mellett a kiemelt szerepekben Jeremy Renner, Forest Whitaker és Michael Stuhlbarg tűnnek fel.

A történet szerint tizenkét földönkívüli űrhajó lebeg a Föld különböző pontjai felett. Az ezt követő pánikban az érintett nemzetek katonai és tudományos szakértőket küldenek a tanulmányozásukra. Az Egyesült Államokban az amerikai hadsereg ezredese Louise Bankset és Ian Donnelly fizikust toborozza, hogy tanulmányozzák a Montana fölötti űrhajókat. A fedélzeten Banks és Donnelly kapcsolatba lépnek két hét végtagú idegennel, akiket „heptapodoknak” neveznek el. Miközben Banks a nyelvet tanulmányozza, flashback-szerű látomásai támadnak a lányáról – pedig életének azon a pontján még nincs is lánya. 

Az Érkezés 100,5 millió dolláros bevételt hozott az Egyesült Államokban és Kanadában, 102,8 millió dollárt pedig más országokban, ami világszerte 203,4 millió dolláros összbevételt jelent, 47 millió dolláros gyártási költségvetéssel szemben, így kijelenthető, hogy nagy siker ért el a box office-okban. 

A Rotten Tomatoes-on a film 439 kritika alapján 94%-os tetszést aratott, 8,40/10-es átlagértékeléssel. A Mafabon is igen kiemelkedő, 84%-os értékelése van a filmnek. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

82 Érkezés  (2016)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy... több»