A 2021-es év egyik legkülönösebb filmje a svéd Ninja Thyberg rendezőnő alkotása, a Pleasure. A film több filmfesztiválon is jelen volt, ahol a kritikusok elismerően fogadták és méltatták a merész témaválasztást és annak még merészebb feldolgozását. A Pleasure a pornóiparról szól és kendőzetlenül mutatja meg annak mai valóságát.

A sztori főhőse a mindössze 19 éves Linnéa, aki azért hagyja hátra svéd otthonát, hogy Los Angelesbe költözzön. De őt nem az hajtja mint megannyi korabeli fiatal lányt a városban. Ő nem egyszerű színésznő akar lenni, ő akar lenni a világ következő nagy pornósztárja!

Míg sokan hajlamosak azt hinni, hogy a pornózás az állandó gyönyör és élvezet világa, ahol ráadásul busás pénzeket is fizetnek ha mindezt rögzíthetik is, de a valóság nem is állhatna távolabb ennél. És ezt a film rendezője is nagyon jól tudja, hiszen a projekt előtt maga is éveken át tanulmányozta ezt a világot.

Amikor felkérték a Pleasure rendezésére, csak azzal a feltétellel vállalta el, hogy megfelelő szakemberekkel veheti körbe magát. A film összesen tíz szexjelenetet tartalmaz, amelyek között van kettő, amelyben konkrétan nemi erőszaknak lehetünk szemtanúi. Van kínzós-megkötözős rész is. És mivel az összes ilyen jelenetet a legapróbb részletekig megtervezték és a résztvevőkkel minden másodpercét előre átbeszélték, mindegyik olyan hitelesnek tűnik, hogy a néző könnyen el is hiheti, amit lát.

Nem, a Pleasure-ben nem valódi szexet látunk, habár a filmben több valódi pornószínész is szerepel. Minden jelenet ügyes kamerabeállítás és tűpontos koreográfia eredménye. Ezzel együtt a Pleasure megtekintése még így is erős lehet sokak számára.

67 Pleasure  (2021)

dráma

A 19 éves Linnéa úgy dönt, maga mögött hagyja az unalmas kisvárosi életet, hogy Jessica néven pornós karrierbe kezdjen, a hírnévért azonban komoly árat kell fizetnie. több»