Az elmúlt évek alighanem egyik legmerészebb sorozatával Paolo Sorrentinorukkolt elő, Az ifjú pápa ugyanis sokaknál alaposan kiverte a biztosítékot.

Noha nem sokkal az első évad lezárása után be is jelentették a folytatást, többek számára szinte elképzelhetetlen volt, miként is tud abból a „zsákutcából” kikanyarodni a cselekmény, amelyben a történet előzőleg véget ért.

Később pedig hivatalossá is vált, hogy John Malkovich is csatlakozik a produkcióhoz, a széria pedig Az új pápa címmel folytatódik majd. A napokban meg is érkezett az első előzetes.

Sorrentino a Variety magazinnak adott interjúban pedig néhány információmorzsát is elejtett a cselekménnyel kapcsolatban. „A koncepció egyszerű. A Jude Law által megformált pápa kómába esik, az egyháznak pedig új vezetőt kell választania, akit John Malkovich alakít majd. Egyúttal azonban egy olyan térbe is bepillantást nyerhetünk, ahol a természetfeletti és maga Isten uralkodik” – nyilatkozta a rendező.

Bár a premierrel kapcsolatban egyelőre nincsen hivatalos időpont, a legfrissebb értesülések szerint Law és Malkovich mellett Marilyn Manson és Sharon Stone is csatlakozott a stábhoz.