Megérkezett streamingre a mozikban elhasaló Marvelek.

A Marvel Studios gyártásában készült film a Marvel Kapitány (2019) és a Ms. Marvel (2022) televíziós minisorozat folytatása, valamint a Marvel Moziverzum (MCU) 33. filmje.

A filmet Nia DaCosta rendezte, aki a forgatókönyvet Megan McDonnell és Elissa Karasikkel közösen írta, míg Marvel Kapitány szerepében Brie Larson látható. Mellette szerepet kapott még Teyonah ParrisIman Vellani, valamint Zawe AshtonGary LewisPark Seo-joon és Samuel L. Jackson is.

A film vegyes kritikákat kapott, elismerve a színészi teljesítményeket, de kritizálva a forgatókönyvet és a hangulati egyenetlenségeket. A film alulteljesített a kasszáknál, világszerte 199 millió dolláros bevételével a 274,8 millió dolláros gyártási költséghez képest, ami a Marveleket a Marvel Moziverzum legalacsonyabb bevételt hozó filmjévé tette.

Ami a cselekményt illeti, Carol Danvers, más néven Marvel Kapitány, visszanyerte személyazonosságát a zsarnok Kree-ktől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Azonban az események váratlan következményei az univerzum destabilizációját helyezték Carol vállára. Amikor egy küldetés során egy féreglyukba zuhan, képességei összeolvadnak a Jersey City-ben élő, Marvel Kapitány rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, valamint unokahúgáéval, az űrhajós Monica Rambeau kapitányéval. Ennek a szokatlan triónak meg kell tanulnia együttműködni csapatként, hogy megmenthessék az univerzumot.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Disney+ előfizetéssel, akkor a film mafabos oldaláról elérheted!

58 Marvelek  (2023)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»