"Az emberek azt kérik tőlem, hogy írjak egy újabb, hasonló dalt. Én azt mondom, játsszák újra a 'We Are the World-öt. Megállja majd a helyét."- nyilatkozta Lionel Richie

Logisztikailag a feladat lehetetlennek tűnt: Gyűjtsd össze a világ 46 legnagyobb zenei sztárját egy Los Angeles-i stúdióba, és rögzíts egy slágerdalt, mindezt egyetlen éjszaka alatt (mobiltelefonok vagy e-mail nélkül). Oh, és mi az oka az ambiciózus törekvésnek? Az, hogy  rekordösszeget gyűjts, hogy segíts az afrikai éhínség enyhítésében, és örökre megváltoztasd a globális popkultúrát.

Semmi nyomás vagy hasonló.

1985 január 28-án a "We Are the World" felvételén éppen ez történt. A popzene legjobb éjszakája című új dokumentumfilmben Bao Nguyen rendezésében elevenedik meg: az ötlet, a dal és a stúdióban eltöltött hosszú, vad éjszaka története a 20. század legjelentősebb zenészeivel.

"Ez a történet egy telefonhívással kezdődik Harry Belafontétól," mondja Nguyen a Tudumnak, utalva a késő énekes és aktivista ötletére, hogy jótékonysági koncertet szervezzen (egy ötlet, amelyből végül dal felvétele lett) a pillanat legnagyobb sztárjaival. "Elgondolkodni azon, hogy ez hogyan zeng még most is, 40 évvel később, mint egy dal, amit a világ legtöbb embere még mindig énekel."

A soha nem látott felvételekkel kiegészítve a film bemutatja, hogyan írta Lionel Richie (aki a film executive producere is) és Michael Jackson a mára ikonikussá vált "We Are the World" című dalt. Mindketten hatalmas sikereket értek el abban az évben, de soha nem dolgoztak még együtt - és a csillagászati hírnevük más jelentős művészeket is magához vonzott az akkori időszakból.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.