David Gordon Green rslasher horrorja folytatja a franchise 2018-as epizódját. Mától a Netflixen.

A Halloween franchise tizenkettedik részében, a Gyilkos Halloween-ben az újoncok mellett visszatért a főszerepben Jamie Lee Curtis, mellette a további szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Bob Odenkirk, Judy Greer, Anthony Michael Hall és Will Patton. A történet ott folytatódik, ahol az előző film abbamaradt: Laurie Strode és családja a haddonfieldi közösség segítségével folytatja a Michael Myers elleni harcot.

A film fejlesztése nem sokkal a 2018-as rész sikere után kezdődött, azonban a megjelenést a COVID-19 járvány miatt egy évvel elhalasztották, végül a horrort a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be 2021. szeptember 8-án, míg itthon 2021. október 21-én került a mozikba.

A film vegyes kritikákat kapott, a kritikusok dicsérték az akciót és az alakításokat, de kifogásolták a forgatókönyvet és a rendezést. Ennek ellenére kasszasiker volt, világszerte több mint 133 millió dolláros bevételt hozott. A folytatás, A Halloween véget ér 2022-ben került a mozikba.

A cselekmény középpontjában Frank Hawkins helyettes nyomozó áll, aki 1978-ban véletlenül lelövi társát, miközben megpróbálja megmenteni őt Michael Myers-től. Negyven évvel később Michael támadásainak túlélői összefognak, hogy levadásszák őt. A film egy cliffhangerrel zárult, több szereplő sorsa ismeretlen marad.

A Gyilkos Halloween 39%-os tetszési indexet ért el a Rotten Tomatoes-on a kritikusok cikkei alapján, míg a hazai nézők a mafabon 56%-ra értékelték.

Ha lemaradtál volna róla vagy újra megnéznéd, a mafabos adatlapon a Netflix logóra kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

horror | thriller

A 2018-ban David Gordon Green rendezésében készült Halloween hatalmas anyagi sikernek bizonyult, a produkció több mint 250 millió dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál... több»