61 Fenevad  (2022)

Izgalmas új film debütált ma a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. A főszereplő ráadásul egy olyan sztár, akitől az efféle filmekhez kevésbé vagyunk hozzászokva. Két éve a mozikban kevesen láthatták, most viszont itt a lehetőség, hogy pótoljuk.

A Fenevad főhőse egy frissen megözvegyült férfi, aki két tinédzser lányával Afrikába utazik, ahol egykor megismerte a feleségét. Szeretné ezt az utazást az emlékezés szolgálatába állítani és megmutatni lányainak, hogy hol találkozott az anyjukkal. Ám egy vadrezervátumban tett látogatásuk a békés túrából halálközeli élményt farag, amikor egy oroszlán támad a családra. Az állatot orvvadászok támadták meg, ezért most menekülni kényszerül. És nincs veszedelmesebb egy sarokba szorított oroszlánnál, amely minden élő embert az ellenségének tekint.

A filmet Baltasar Kormákur rendezte, aki Ryan Engle és Jaime Primak Sullivan forgatókönyvéből dolgozhatott. A főhős Dr. Nate Samuelst Idris Elba kelti életre, a két lányát pedig Iyana Halley és Leah Jeffries. Mellettük még láthatjuk Sharlto Copley-t is a filmben.

A Fenevad összességében pozitívan teljesített 2022-ben a mozik pénztárainál, de alacsony költségvetése mellé alapvetően alacsony bevétel is társult. A kritikusok szigorúak voltak vele, a Rotten Tomatoes oldalán csak 68 százalékos tetszési indexet tud felmutatni. Ugyanitt a nézőknek már jobb a véleménye, a szavazók 77 százalékának tetszett a film. Itt, a Mafabon inkább a kritikusokkal értenek egyet olvasóink és közepesre értékelték a filmet: 61 százalékot szavaztak meg neki.

Ha kíváncsi vagy, miként küzd meg Idris Elba egy megvadult oroszlánnal, akkor most megnézheted. Ehhez csak egy élő előfizetés kell a Netflixre, ha van ilyen, akkor elég a film itteni adatlapján a logójára kattintani és indul is a lejátszás!