Hevér Dániel első nagyjátékfilmes rendezése elnyerte a MIDPOINT Institute egyik fődíját. Már a Netflixen a Magyarázat mindenre.

A Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült, generációs szakadékokat átívelő film kiváló empátiával és egy nagy adag humorral közelít meg igen érzékeny témát.

A Szacsvay László által alakított Béla, egy magányosan élő, makacs idős férfi, aki nehezen alkalmazkodik az új helyzetekhez. Egy aprócska baleset után, amikor fia egy idősotthonba helyezi, úgy véli, a világ összeesküdött ellene. Ekkor fogadja meg, hogy mindenáron megszökik az intézetből. Ebben a küldetésben csatlakozik hozzá egy különc fiatal, a 17 éves, lázadó Zoé (Kizlinger Lilla, aki a Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjat nyert), aki büntetésből segédkezik az otthon munkájában. Annak ellenére, hogy közel hat évtized korkülönbség van közöttük, hasonló természetük és magányosságuk hamar szövetséget eredményez közöttük.

A Mafab olvasóinak véleménye alapján: “A film úgy emelkedik ki Hollywood látványos tűzijátékának árnyékából, mint a madár a folyómederből. Vonzza a tekintetet és elviszi egy olyan útra, amire nehéz magunktól rátévedni, de mégis ismerős valahonnan…” (fankbringa)

Ehhez nagyon hasonló Buffy élménye is: “Bármennyire fura is ezt leírni, Szacsvay László pályafutása egyik legjobb alakítását hozza ebben a filmben. Szerintem fenomenális, amit ő művel. A Valami madarak a története, a fantasztikus színészi alakítások miatt is számomra az év legjobb magyar filmje.”

A film Magyarországon 15 milliót hozott a mozikban, több mint 8500 mozijegyet adtak el rá.

Ha a fenti vélemények és az összefoglaló alapján szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | vígjáték

Béla egy makacs idős férfi, aki magányosan él, és erősen idegenkedik a változásoktól. Amikor fia egy kisebb baleset után idősek otthonába helyezi, Béla úgy érzékeli, mintha... több»