Ma debütál a Netflix kínálatában Ryan Reynolds új sci-fije, Az Adam-projekt. A filmet nagy várakozás előzte meg, talán a Netflix idei legnagyobb premierje. Ilyenkor mindig kérdés, hogy a nagy hype-hoz végül sikerül-e a filmnek felnőnie. Lássuk, milyen fogadtatásban részesült Shawn Levy rendező alkotása!

Az Adam-projekt egy időutazós sztori, amelynek főhőse a jövőből utazik vissza a saját gyerekkorába, ahol a saját gyerekkori énjével összefogva próbálja meg felkutatni az apját. Apu ugyanis épp az időutazáson ügyködik, de korántsem biztos, hogy kísérletei sikerrel járnak. De ha nem, akkor hogyan utazhatott vissza hősünk a jövőből?

Az érdekes felütés elméletben egy izgalmas és fordulatos sztorit sejtet, amihez igazi sztárparádé is társul. Ráadásul ezúttal kifejezetten olyan sztárokról van szó, akiket a fiatalabb generáció is imád, hiszen a film fontosabb szerepeiben igazi Marvel-hősöket találunk. Ryan Reynolds mellett ugyanis itt van Zoe Saldana és Mark Ruffalo is, de felbukkan Jennifer Garner is.

A film kendőzetlenül is a ’80-as évek utánozhatatlan hangulatát próbálja megidézni és több olyan jelenet is szerepel benne, amely innen-onnan ismerős lehet. Felfedezhetünk benne utalásokat minden idők legjobb időutazós mozijára, a Vissza a jövőbe trilógiára, de ugyanígy az E.T. A földönkívülire is. Ez és a meglepően jó kémia a szereplők közt elég jól elviszik a hátukon a sztorit. Ryan Reynolds pedig hozza azt a lazán odamondogatós stílusát, amit a legtöbb filmjében és amiért a legtöbben szeretik.  

Hogy mennyire sikerült jól Az Adam-projekt, azt a Rotten Tomatoes összegzése is elég jól mutatja. Itt a kritikusoktól 71 százalékos tetszési indexet hozott össze magának, ami elég jónak mondható. Viszont a rajongói értékelések oldalán ez a százalék már 93, ami pedig durván jónak számít. Vagyis ha épp azon tűnődsz, hogy milyen filmmel indítsd a hosszú hétvégét, akkor van egy tippünk: Az Adam-projekttel!