Mától a Netflixen: Stallone, Van Damme és Mel Gibson 3 kultfilmjét is streamelheted

Kik voltak a ’80-as és a ’90-es évek legnagyobb akciósztárjai? Oké, voltak egy páran, de mi most konkrétan három ikonikus arcra gondolunk, akiknek mindenki betéve tudja a legjobb filmjeit. Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme és Mel Gibson tipikusan ilyen sztárok, akik most a Netflixen köszönnek be egy-egy klasszikus filmjükkel.

A legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában ma debütál a három sztár egy-egy filmje. Elég nagy a szórás, ugyanis míg Sylvester Stallone egy 2002-es thrillerje az egyik film, addig Jean-Claude Van Damme mozija 1995-ből származik, Mel Gibsoné pedig 1990-ből. Melyek ezek a filmek, amikkel mától felülhetsz egy kicsit a Netflix nosztalgiavonatára? Mutatjuk!

#3

84 Palimadár  (1990)

(2) (1)

akció | road movie | vígjáték

Mel Gibson a főszereplője ennek az akcióvígjátéknak, melyben szokásos szimpatikus, jóhumorú hősei egyikét adja. Első találkozáskor Rick Jarmin éppen egy detroiti... több»

Egy teljesen átlagos benzinkút, ahol egy ügyvédnő és egy teljesen átlagos fickó találkoznak. Nem is lenne ebben semmi különleges, csak hogy a nőnek valahonnan ismerős a fazon. Hamar rájön, hogy azzal a Rick Jarminnal találkozott, akivel tizenöt évvel korábban viszonya volt, de a férfi állítólag repülőgépbalesetben meghalt. A fickó persze tagadja, hogy valaha is találkoztak volna, ezért a nő lelép. De nem hagyja nyugodni a dolog, ezért este visszatér a benzinkútra, ahol épp gengszterek támadják meg a titokzatos férfit. Segít neki elmenekülni és ekkor derül ki, hogy valóban Rick Jarmin az, aki valójában tizenöt éve a maffia elől bujkál a tanúvédelmi programban, de most rátaláltak.
#2

87 Hirtelen halál  (1995)

(3)

akció | krimi | thriller

A Stanley Kupa jéghoki döntőn 17 ezer néző őrjöng az arénában. A rangos eseményen megjelenik az Egyesült Államok alelnöke is. Ám senki sem sejti, hogy a meccsel egy időben egy... több»

Egy hamisítatlan, klasszikus Jean-Claude Van Damme-féle akciófilm a műfaj aranykorából. Egy egykori tűzoltóból lett biztonsági őr a gyerekeivel látogat ki a Stanley kupa döntőjére, ahol csurig van a stadion. Még az USA elnöke is ott ül a VIP-páholyban. De azt senki sem sejti, hogy egy volt CIA-ügynökből lett terrorista épp arra készül, hogy az egész kócerájt a levegőbe repítse. Ettől csak akkor hajlandó elállni, ha teljesítik a követeléseit. Természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyetlen esély az ártatlanok megmentésére az, ha a volt tűzoltóból lett biztonsági őr száll szembe a jól képzett és mindenre felkészült terroristával.
#1

64 D-Tox  (2002)

(1) (1)

horror | krimi | misztikus | thriller

TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott... több»

Slyvester Stallone elég ritkán vállal thrillereket, sőt. Talán ez az egyetlen. A film egy kifejezetten rendőröket fogadó szanatóriumban játszódik, ahová azért érkeznek a vendégek, hogy kiheverjék valamely munkájuk során őket ért traumájukat. Jake Malloy FBI-ügynök is ezzel a céllal érkezik meg az intézménybe, ahol mindenkitől elveszik a fegyverét és a jelvényét, így lényegében teljesen védtelenek maradnak. Ez alapesetben nem is jelentene gondot, csakhogy a szanatóriumot egy hóvihar elvágja a külvilágtól, majd felbukkan az első hulla. Majd a második. Valaki szisztematikusan vadászik a betegekre, a gyilkos pedig ott lapul közöttük.