David Fincher 2002-ben felültette a nézőket egy érzelmi hullámvasútra, az akkor megjelent Pánikszoba az év egyik legütősebb moziélményének számított. Mától az HBO Maxon is elérhető.

Történetünk egy több emeletes családi házban bontakozik ki, amelyet egy csúcstechnológiájú pánikszobával is kiegésztettek. Ide költözik be Meg Altman cukorbeteg kislányával, rövidesen azonban azzal kell szembesülniük, hogy betörők vannak az otthonukban. Anya és lánya sikeresen elrejtőznek a pánikszobában, ám nagyon úgy tűnik, hogy ez még nem jelenti azt, hogy sikerült is megmenekülniük.

A Pánikszoba egyértelműen rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült annak idején, az pedig már csak hab a tortán, hogy a film 206 millió dollár bevételt hozott világszerte. Mindemellett a produkcióban illusztris nevek kaptak szerepet, így Jodie Foster mellett Kristen Stewart, illetve Dwight Yoakam, Ann Magnuson, Mel Rodriguez, Forest Whitaker és Jared Leto láthatók a főbb szerepekben.

A Rotten Tomatoes portálon a szakma 76 százalékra értékelte a filmet, míg a nézők 64 százalékra értékelték azt, a hazai közönség ennél jóval lelkesebben fogadta Fincher rendezését, hiszen a Mafabon 76 százalékot adtak rá.

A Pánikszoba tehát mától elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

76 Pánikszoba  (2002)

dráma | krimi | thriller

Az egyedülálló levált édesanya, Meg Altman és lánya, Sarah egy oriási New York-i lakásba költözik, mely rendkívül biztonságos pánikszobával is fel van szerelve, melyet még... több»