Megérkezett a Beavatási eskü második évada, amely Keith Raniere NXIVM szektájának sötét világát tárja fel.

Az “önfejlesztő” NXIVM névre keresztelt csoport híre bejárta a világot, közel két évvel az első évad megjelenése után pedig debütált a folytatás is. A Beavatási eskü első évadában a nézők betekintést nyerhettek abba, hogy Keith Raniere miként vonzotta be az embereket a szektájába, akik "élethosszig tartó" engedelmességi fogadalmat tettek.

A SZEKTÁRÓL

Hamar kiderült azonban, hogy az NXIVM több mint egy önsegítő társaság, valójában egy bűnszervezet, amelyről kiderült, hogy egy titkos szexszekta, amelyet maga Raniere vezet. A férfit később szexkereskedelemért, zsarolásért és összeesküvésért ítélték el. A tagok egy olyan szekta fogságában találták magukat, amelyben gyakori volt a fizikai megbélyegzés és szexuális bántalmazás.

HOLLYWOOD VONZÁSÁBAN

A sokkoló fordulat az volt, hogy a Smallville sztárját, Allison Macket is letartóztatták Raniere és a társalapító Nancy Salzman mellett, mint a bűnszervezet egyik vezetőjét. A szervezetet kezdetben viszonylag kevesen ismerték, ezt követően viszont a híre bejárta a világsajtót. A témával kapcsolatban már korábban foglalkoztunk, az alábbi listán további tizenegy hollywoodi sztár és azok történetét találjátok, akiket beszerveztek a NXIVM-be.

A MÁSODIK ÉVADRÓL

A HBO hivatalosan kiadott szinopszisa szerint a második évad a csoport alapítóinak, támogatóinak és elhagyóinak jogi és érzelmi útját követi, miközben új bizonyítékok és megdöbbentő részletek kerülnek napvilágra az elbeszélésük alapján. A néző bepillantást nyerhet a szövetségi ügyészek és a védőügyvédek az országos reflektorfényben zajló jogi munkáiba.

dokumentum

Az új évad a nagy port kavart NXVIM szektával foglalkozik, és a tárgyalásokkal, amelyeken elítélték annak vezetőit - kiegészítve ezzel az első évadot. több»