85 Ninja Kamui  (2024)

Talán még sosem voltak annyira népszerűek nyugaton az animék mint az elmúlt években. Vélhetően ezt a trendet lovagolná meg az HBO Max is, ahol épp most rajtol el egy vadonatúj animációs sorozat, a Ninja Kamui. De mi is ez igazából?

A sorozat egy vérgőzös bosszúsztorit fog elmesélni, de ebben a pillanatban még elég kevés részlet ismert. A történet főszereplője Joe Higan egy egykori ninja, aki megelégelte a halállal és veszélyekkel teli sötét életet. Ezért megszökik a klánjától és Amerikába menekül, ahol új életet kezd és családot alapít.

Ám számításai csak ideig-óráig jönnek be, ugyanis egy nap maszkos bérgyilkosok jelennek meg az otthonában, hogy megöljék őt és a családját az árulásáért. Joe túléli a támadást és elhatározza, hogy egyszer és mindenkorra leszámol a múltjával. Újra magára ölti Ninja Kamui szerepét és visszatér egykori otthonába, hogy egyenként levadássza egykori klánja minden tagját.

Az animációs sorozat első évada összesen tizenkét epizódból fog állni, de ezeket nem egyszerre, hanem heti bontásban fogjuk megkapni. Az első epizód mától nézhető meg az HBO Maxon, a második pedig február 18-án fog debütálni. Érdekesség, hogy a sorozat alapján egy videojáték is készül Ninja Kamui: Shinobi Origins címmel, amely valamikor tavasszal jelenhet meg.