A Wonka című, a Charlie és a csokigyár előzményeként is funkcionáló alkotás Magyarországon is elképesztő erős számokat produkált! Már 600 millió forintot költöttek rá a mozilátogatók!

A történet középpontjában a fiatal Willy Wonka áll, és jóval Roald Dahl Charlie és a csokoládégyárának eseményei előtt játszódik. A filmet Paul King rendezte, a forgatókönyvet pedig King és Simon Farnaby (Paddington) írta.

Wonka életrekeltői

Ez lesz az első alkalom, hogy Willy Wonkával találkozhatunk azóta, hogy Johnny Depp játszotta őt a 2005-ös Charlie és a csokoládégyár című filmben. Ezt megelőzően Gene Wilder bújt cilinderbe 1971-ben. A két korábbi alkotással ellentétben Wonka legújabb kalandja egy énekes-táncos zenés alkotás, amely először mutatja be csokoládékészítő eredeti tehetségét és útját az óriási sikerig.

A fogadtatás

A reakciók eddig nagyon pozitívak! A film 80 százalékos értékeléssel rendelkezik a Rotten Tomatoes-on, ami többnyire kedvező kritikákat jelez. 

Peter Bradshaw, a The Guardian munkatársa ötcsillagos kritikát adott a Wonkáról, és egyszerre nevezte "látványosnak, fantáziadúsnak, kedvesnek és viccesnek".

A mafab közössége jelenleg 83 százalékosra értékelte Timothée Chalamet filmjét. Ez a szám 166 szavazat alapján állt össze. Az írásos vélemények megoszlanak. Akad, aki kifejezetten csalódott és úgy véli, ez is egy azok közül a filmek közül, amelyeket a trailere adott el, de aztán nem hozta a várt hangulatot, ráadásul ellentmondásos apróságok is felbukkantak benne.

Más kifejezetten élvezte és dicséri a filmet, mint igazi meglepetést: "A moziban ülve jöttem rá, hogy ez musical, szóval már a film kezdetén azt gondoltam, hogy nem ezt a filmet kellett volna választani. Aztán sorra jöttek a meglepetések: humor, látvány, szürrealitás, nyilván a korhatár miatt felmerült pár kérdőjel a kivitelezésben, de összességében ez egy jó mozifilm." - írta Zelegor nevű tagunk.   

A sztori

A Wonka egy musical előzmény Roald Dahl regényéhez, a Charlie és a csokoládégyárhoz. A film Wonka korai éveit mutatja be, amikor Párizsba utazik, hogy bebizonyítsa, ő az édességek igazi királya, és közben felbosszant néhány rivális csokoládékészítőt. 

Ha pedig kedvet kaptatok, mától megtaláljátok az HBO Max könyvtárában a filmet! Irány a mafab adatlapon a Max ikon, kattintsatok és, ha van előfizetésetek, már indulhat is az elmerülés a csokiban és a zenében!

81 Wonka  (2023)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»