Hatalmas várakozás előzte meg annak idején Sylvester Stallone első szuperhősfilmjét, így annál nagyobb volt a csalódás, miután kiderült, a Szamaritánust nem mutatják be a mozikban, mától viszont elérhető az HBO Maxon.

A Szamaritánus végül a Prime Video műsorkínálatában vált elérhetővé. A film története szerint az egykor város megmentőjeként ünnepelt Szamaritánus nevű szuperhősnek tragikus módon nyoma veszett. Húsz évvel később a hős kultusza továbbra is él. Vannak, akik hisznek a visszatérésében, mások szerint viszont a Szamaritánus meghalt. Egy fiatal srác, Sam ugyanakkor megvan róla győződve, hogy a szomszédban lakó Joe nem más, mint maga az eltűnt hős.

A várakozás ellenére a Szamaritánus meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült, a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 38, míg a nézők 71 százalékra értékelték, a hazai közönség pedig 68 százalékot adott rá a Mafabon.

Stallone mellett a film főszerepében Pilou Asbæk, Moisés Arias, Martin Starr, Dascha Polanco, Javon 'Wanna' Walton és Shane Berengue látható.

A Szamaritánus mától tehát elérhető a platformon, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | dráma | fantasy | sci-fi

Húsz évvel ezelőtt egy rejtélyes erejű szuperhősnek nyoma veszett. Egy fiatal srác felkerekedik, hogy kiderítse, vajon életben van-e még... Sylvester Stallone pályafutásának... több»