91 Eredet  (2010)

Christopher Nolan rendezőnek van egy hobbija: imád olyan filmeket forgatni, amit a nézők többsége elsőre nem ért meg. Erre az egyik legjobb példa a 2010-es Eredet, amely nem véletlenül nyert négy Oscar-díjat és három BAFTA-díjat, hogy a többit ne is említsük. Az Eredet gyorsan igazi kultfilmmé nőtte ki magát, a rajongók órákig képesek vitatkozni egy-egy fordulatán vagy jelenetén. Ha még nem láttad vagy épp csak újra kedved lenne megnézni, jó hírünk van: mostantól az HBO Maxon is megteheted.

Az Eredet sztorija egy csapat különleges álomtolvajról szól. Olyan fickók ők, akik különleges technológiák segítségével képesek belépni mások álmaiba, hogy így a legféltettebb kincseiket, a gondolataikat és titkaikat lophassák el tőlük úgy, hogy ők ezt észre sem veszik. A csapat feje Cobb, aki egykor boldog házasságban élt, míg valami tragikusan tönkre nem tette. Most viszont kap egy új esélyt a boldogságra. Visszakaphatja a családját, ha elvállal egy minden korábbinál nehezebb, bonyolultabb és veszélyesebb megbízást: el kell ültetnie egy gondolatot valaki fejében.

Az Eredet nem csak zseniális rendezőt tudhat magáénak, de igazi hollywoodi sztárparádét is fel tud mutatni. A fontosabb szerepekben Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Michael Caine, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Cillian Murphy és Elliot Page látható. A film nem akármilyen zenei aláfestéssel rendelkezik, ez Hans Zimmer munkáját dicséri.

Ha tehát még nem láttad ezt a zseniális sci-fi krimi-akciófilmet vagy csak egyszerűen úgy érzed, hogy eljött az ideje az újrázásnak, akkor itt a remek alkalom. Ha van élő HBO Max előfizetésed, elég csak a film itteni adatlapján a platform logójára kattintani és már indul is a lejátszás!