A Prime Video már fél évvel a sorozat 2021 novemberi bemutatója előtt megerősítette a megújítást. A második évad forgatási munkálatai 2022 tavaszán fejeződtek be. Mától pedig már nézheted is az új epizódokat!

!!! Az Idő kereke SPOILERek következnek !!!

Nem sokkal az első évadfinálé sugárzása előtt Vernon Sanders, az Amazon Studios globális tévéosztályának vezetője beszélt arról, hogy milyen okok miatt döntöttek a megújítás mellett:

"Rajongói vagyunk a sorozatnak, és ahogy jöttek az epizódok, és láttuk, hogy milyen szintű a kivitelezés, és ahogy folytattuk a beszélgetést [a showrunnerrel] Rafe-el [Judkins], hogy merre fognak menni a jövőbeli évadok, nagyon biztosak voltunk benne, hogy van valami, ami nagyon hosszú ideig tarthat számunkra" - mondta a TVLine-nak.

"Ezek óriási befektetések, így nyilvánvalóan elég sok időt töltöttünk azzal, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy itt jó döntést hoztunk, de ez továbbra is kifizetődő számunkra. Minden elismerésem Rafe-é és hihetetlen csapatáé, valamint a Rosamund [Pike mint Moiraine] által vezetett szereplőgárdáé."

Ezek a befektetések máris megtérülnek, hiszen Az Idő Kereke a Prime Video legnézettebb eredeti sorozata lett 2021-ben. Ez rendkívül jó előjel a második évadhoz, amely továbbra is Robert Jordan író eredeti könyvsorozatából merít ihletet.

Az évad ugyanazt a nyolc epizódos szerkezetet követi majd, mint az első széria. A hivatalos Twitter-oldalon azt is bejelentették, hogy a második évad első epizódjának címe A Taste of Solitude lesz.

Rosamund Pike Moiraine karakteréről és más érdekességekről mesél

Az idő kereke főszereplőjeként Rosamund Pike visszatér Moiraine Damodred szerepében a második évadban - és teljesen elkötelezett, hogy mindent beleadjon. Az Accessnek adott interjújában a színésznő kijelentette: "A szívünket és a lelkünket beleadjuk valami olyanba, ami epikus léptékű, amiben rengeteg akció van. Hogy érdekelnek a karakterek, mert végső soron az emberek bármelyik karakterünkben képesek lesznek önmagukat látni, és szerintem rajongói kedvencek lesznek."

Mesélt arról is, hogy szerinte mitől lesz Moiraine olyan meggyőző karakter: "Eleinte csak egy töredékét látjuk azoknak a rétegeknek, amelyeket Moiraine az évadok előrehaladtával megmutat magából." - mondta Pike - "Nem fedi fel az összes lapját, sőt, nagyon is keveset árul el. Amit a második epizódban mond Egwene-nek [Madeleine Madden] - 'Mindig az igazat mondjuk, de lehet, hogy nem mindig az az igazság, amit hallani vélsz' - ez egy nagyon fontos tanács, amikor az Aes Sedai-okkal van dolgunk, mert ők még mindig képesek félrevezetni."

Pike hozzátette: "Moiraine nagyon céltudatos. Mire ebben a sorozatban [az első szériában] találkozunk vele, már 20 éve egy küldetésen van, egyetlen céllal; ezt a küldetést a barátai és minden személyes vágya árán is követte. Ebből a szempontból nagyon nemes, de szinte félelmetes."

A TVLine-nak adott interjújában azt is elárulta, hogy a második évadban új gonosztevők érkeznek: "Ezúttal a gonosztevőink nem csak némák és ijesztőek lesznek. Bármennyire is félelmetesek voltak a Trollakok, nem tudnak szóbeli harcot vívni, és ebben az évadban olyan gonosztevőink lesznek, akik hidegvérűen félelmetesek" - mondta a színésznő.

Új szereplők, cserék és hírek a karakterekkel kapcsolatban

Mellette számos új szereplő is csatlakozik majd, többek között: Ceara Coveney, a Broadchurch szereplője, Meera Syal és a Peaky Blinders sztárja, Natasha O'Keeffe. És ez még nem minden. Áprilisban jelentették be, hogy a Killing Eve sztárja, Ayoola Smart is csatlakozott a stábhoz. Rafe Judkins' executive producer a JordanCon rajongói rendezvényen hozta nyilvánosságra a hírt, amit később a The Wrap is megerősített.

Smart várhatóan Aviendha szerepét veszi át, egy olyan karaktert, akit először a sorozat harmadik regényében mutattak be. Ő egy Bölcs, akiről köztudott, hogy az egyik legerősebb női csatornázó a könyvben. Azonban a képernyőn megjelenő karakterének részleteit egyelőre titokban tartják. Ha a forgatókönyv ragaszkodik a forrásanyaghoz, Aviendha és Rand al'Thor elég közel kerülhetnek egymáshoz, mivel ő az egyik fő szerelmi szála.

Mi több, Kate Fleetwood Liandrin Guirale-ja is visszatér - és a rajongók egy egészen más oldalát láthatják majd a jövőbeli epizódokban. A már említett JordanCon panelbeszélgetésen (a Screenranton keresztül) Fleetwood említette Guirale "mélyebb és sötétebb oldalának" felfedezését, miközben ígért néhány "meglepetést" is a sorozat második részében.

Az első évad többi szereplőjének is vissza kell térnie, egy nagy kivételtől eltekintve. Az eredetileg Barney Harris által alakított Mat Cauthon szerepét a Vaják színésze, Dónal Finn kapta meg - a rajongók azt találgatják, hogy ez a karakter sötétebb jövőjét jelezheti-e?

Amikor megkérdezték, hogy miért történt ez a csere a második évad előtt, Rafe Judkins showrunner nem volt hajlandó bővebben nyilatkozni. Azt azonban elmondta a Deadline-nak, hogy a nézők nem fogják túlságosan megrázónak találni a változást.

"Ez mindig nehéz, de nagyon szerencsések vagyunk, hogy Barney olyan nagyszerű az első évadban; imádom őt a sorozatban" - mondta - "Dónal Finn pedig, aki a második évadban Matet alakítja, elképesztő. Láttam őt a forgatáson, ahogy most a jeleneteit csinálja, és hihetetlenek, és teljesen megragadják a karaktert."

Egy másik karakter, akinek sorsa az első évad fináléja után a levegőben lógni látszik, az a Hammed Animashaun által alakított Loial. Szerencsére Rafe megerősítette az EW-nek, hogy Loial mégiscsak életben van:

"Loial nem halt meg. Él és virul, és Prágában forgat. Azt akartam, hogy az emberek egy kicsit résen legyenek, mert valódi halálesetek jönnek olyan karakterek esetében, akik a könyvekben nem halnak meg. Muszáj, mert nem tudunk 2000 állandó sorozatszereplőt több évadon keresztül tartani. Azt akarom, hogy az emberek erre érzelmileg felkészüljenek."

A 2. évad cselekménye

Amikor a TVLine megkérdezte Vernon Sanders-t a második évadról és arról, hogy "még nagyobbat fog-e ütni", mint az első évad, nagyon ígéretes választ adott a rajongóknak:

"Rafe fantasztikus vezető volt - megfontolt, kedves, igazán elkötelezett, hogy megpróbálja ezt a legjobban csinálni - és Rosamund is. Szóval abszolút úgy mentünk bele a második évadba, hogy tényleg arról beszélgettünk, hogy 'Mit tudnánk még jobban csinálni, most, hogy bemutattuk ezt az óriási világot és megalapoztuk ezeket a karaktereket?" - mondta Sanders - "Szóval abszolút azt jósolom, hogy a második évad nagyobb, merészebb és kiterjedtebb lesz az első volt."

Nagyobb, merészebb és kiterjedtebb, pontosan az, amire ennek a sorozatnak szüksége van a továbbiakban. Az eredeti könyvsorozatban 14 regény van, és ez rengeteg anyag, amit át kell válogatni. Az első évad az első könyvet, A világ szeme címűt dolgozta fel, a második évad pedig valószínűleg a második könyvet, A nagy vadászatot.

Szerencsére úgy tűnik, hogy Rafe Judkins, a showrunner több mint elégedett a kihívással, hogy az Idő kereke könyveket a kis képernyőre adaptálja. A Deadline-nak elmondta, hogy a sorozatot nyolc lehetséges évadon keresztül képzeli el: "Mindig úgy kell megközelítenem, hogy a könyvekben szereplő teljes történetet el fogjuk tudni mesélni. Ha nem így közelítjük meg a dolgot, akkor úgy állítjuk be magunkat, hogy nem fogunk tudni kiteljesedni, márpedig ezeknek a könyveknek olyan jó a befejezése."

"Tényleg úgy kell beállítanunk, hogy eljussunk oda, hogy képesek vagyunk rá. Ez végső soron nem rajtam múlik. Ha az emberek nézik, és az Amazon tovább akarja folytatni, akkor szeretném tovább bővíteni ezt a világot."

A Lan, Moiraine és Nynaeve háromszög

Ha már a bővítésnél tartunk, számíthatunk arra, hogy a második évadban tovább erősödik a Lan és Nynaeve között kibontakozó románc.

"Ami a könyvekben lévő kapcsolatukban király, az az, hogy nem olyan, amit megszoktunk." - mondta Judkins a Collidernek - "Ez majdnem olyan, mint egy szerelmi háromszög és egy üzleti háromszög keveréke. És van valami nagyon érdekes ebben a dinamikában Lan és Moiraine, valamint Lan és Nynaeve között."

"És aztán Nynaeve és Moiraine, és a növekvő tisztelet, amit ez a két nő egymás iránt is tanúsít. És mindketten szinte megpróbálják Lan-t a másikra testálni, mert mindketten mártírok, a maguk módján. Szerintem ezek a karakterek valójában sokkal több hasonlóságot mutatnak, mint azt a szereplők gondolnák. Ezért szeretem ezt a háromszöget, és azt a sokféle módot, ahogyan ez végigvonul az egész sorozaton."

Ami Lant és Moiraine-t illeti, a második évadban rengeteg eredeti tartalomra számíthatunk. Mivel A nagy vadászatban nem sok minden van számukra, az íróknak kreatívnak kell lenniük, hogy folytassák a történetüket.

"Megpróbálunk beleásni abba, ami benne van, és aztán kitalálni, hogyan lehetne kibővíteni. És sok minden, ami abban a könyvben történik köztük, a kapcsolatuk feltárása, ami szerintem szuper érdekes" - jegyezte meg Judkins a Collidernek - "És sokkal mélyebbre mennek benne, mint ahogy azt várnánk tőlük, és meglátjuk a sötét oldalát is a kapcsolatuknak. Szóval meg akartuk teremteni a módját, hogy a második évadban tényleg belemerüljünk ebbe, így ahogy az első évadban látod őket, az elindítja őket a második évadban, ami tényleg elmélyíti ezt a kapcsolatot és azt, hogy mi mozgatja őket."

Meglepetés a 2. évadban

A második évadban lesz egy időugrás - ami nagy hatással lesz a narratívára és a karakterekre is!

"Az első szériában a karaktereink naivitása áll a történet középpontjában. De a második évadban lesz egy kis időugrás" - mondta Marcus Rutherford (Perrin Aybara) (via Winter Is Coming) -"Elkezdték elfogadni a próféciát és a sorsukat, és elkezdtek hinni benne, így érettebbek lettek. Sötétebb is, valóságosabb és egy kicsit brutálisabb. Az első epizódban a faluban talált gyerekek ártatlansága már rég elmúlt, és egy kicsit felnőttesebbé válnak. Nagyon várom, hogy az emberek lássák ezt."

Mat és a sötétség csábítása

Az első évad vége felé történt sötét árulást követően a dolgok nem állnak jól Mat számára a továbbiakban. A finálét követően az EW-nek nyilatkozva Rafe elárult néhány dolgot a karakter meglepő útjáról a második évadban:

"Azt hiszem, Mat az a karakter, aki a legegyértelműbben küzd önmaga sötétebb elemeivel. A második évad minden karakterünk esetében arról fog szólni, hogy lehámozzuk a felszínt, és megpróbáljuk megérteni, hogy milyen egyensúlyt próbálnak megtalálni magukban a sötétség és a fény között."

"Mat küzdelme a legegyértelműbb és legnyilvánvalóbb, de azt hiszem, ez lehetővé teszi számunkra, hogy egy érdekes helyre helyezzük őt a második évadban, ahol a világosságát is jobban meg tudjuk találni." - folytatta a showrunner - "Dónal Finn, aki a második évadtól kezdve őt játssza, elképesztő a komédiázásban. Tényleg sok könnyedséget visz a karakterbe. Ezt nagyon jó látni, mert ez tényleg szembemegy Mat néhány sötétebb kérdésével, hogy vajon a lelke mélyén rossz ember-e."

*

Az Idő Kereke a Prime Videón nézhető, az új epizódok hetente péntekenként jelennek meg. A film adatlapján található ikonra kattintva nézheted is őket, ha van előfizetésed a szolgáltatóhoz!

akció | dráma | kaland

Egy szerény parasztfiú, Rand al'Thor megtudja, hogy ő az Újjászületett Sárkány, egy veszélyes figura a múltból, akinek az a sorsa, hogy megmentse a világot… vagy elpusztítsa... több»