89% 244 szavazat
Broadchurch

Broadchurch

Broadchurch
Filmadatlap
15
Vélemények (15)
42
Szereplők (42)
111
Képek (111)
2
Videók (2)
4
Érdekességek (4)
Díjak
1
Filmkritika (1)
5
Cikkek (5)
Fórum
Lejátszás
Zsombi  

Sorozat áttekintés

1. évad (2013) - 8 epizód
2. évad (2015) - 8 epizód
3. évad (2017) - 8 epizód

FILMINFÓ

Egy fiatal fiú meggyilkolása felforgatja a csendes tengerparti kisváros életét. A korábban összetartó közösségben mindenki gyanússá válik.

(hp)

Forgatókönyvíró: Chris Chibnall, Louise Fox
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2013.03.04.
 
2023.10.14 pacific22

legújabb vélemény

Két jó zsaru, sok érzelem (a korhatárt ajánlott betartani)

Ha jól láttam a stáblistán, akkor rendőrségi tanácsadással és erőszakos cselekmények utáni szervezet segítségével készült ez a sorozat. Ez azért fontos, mert a két nyomozó és a családi tragédiáknak feldolgozása (gyilkosság vagy erőszakos bűneset) nagyon átérezhető. Aprólékos karakterábrázolás. A 3 epizód az elejétől éveken keresztül végigkíséri a két nyomozó és még néhány család, szereplő érzelmi világát. Nagy hangsúly van az erőszak utáni újraépülés folyamatának bemutatásán. Nagyon hihető részemről, habár én azon szerencsések közé tartozom, hogy közvetlen szeretteim miatt eddig (remélem, soha) még nem kellett ezt átélnem. De vélhetően az európai rendezésnek, valóban az érzelmek nagyon széles skáláját kapjuk, nem unalmas módon. Akár egy 15 éves vagy egy apa, anya szemszögéből. A nyomozás és a lezárások fordulatokkal telik, ütősek. Mindkét rendőr karakter nekem személyes kedvencemmé vált, köszönhetően a színészi alakításoknak. Ez mellett a mellékszereplők, családtagok, akár a bírósági eljárás szereplői, minden a helyén van. Csak ajánlani tudom a téma kedvelőinek, én 1 hét alatt esténkénti nézéssel bedaráltam a 24 epizódot.

0
 
2016.12.28 Gigi

Imádtam, persze nem meglepő, az ilyen típusú film a gyengém. Lassan építkező történet, érdekes karakterek, erős jellemrajzok. Újranézős lesz majd :)

1
 
2017.08.21 Deku

David Tennant miatt próbáltam be ezt a sorozatot de már rögtön a pilot résznél elvérzett. Nem tudom miért de engem ez a nyomozós dolog nem fogott meg. Kihagytam inkább.

0
 
2016.06.15 hell.l

Ez egy nagyon jó krimi-dráma sorozat félig feszültséggel. Jó ez az időhúzás benne, hogy mindig újabb gyanúsítottak jönnek be a képbe. Várom a folytatást.

0
 
2017.05.13 jake_green

Ez az a sorozat, ami nagyon lomha, tipikus brit, humor nincs, dráma : emberi életek drámája. Hogyan fordul ki magából egy ember, hogyan áll a feje tetejére az életed....hogy a tökéletes család képek mögött mik vannak általában.....hogyan fordul feles... Több

0
 

Maguk a szereplők sem tudták, ki a gyilkos. Csak az utolsó rész forgatása előtt árulták el nekik a készítők.Szerző: hp

#1
 

Néhány angliai bukméker irodában arra is lehetett fogadni, hogy ki a gyilkos.Szerző: hp

#2
 

Paul Coates szerepét egyenesen nek írták. A sorozat alkotója, Chris Chibnall a Ki vagy, Doki? forgatásán ismerte meg a színészt.Szerző: hp

#3
 

David Tennant, és David Bradley a Ki vagy, Doki? forgatásán is együtt dolgoztak. Szerző: hp

#4
 
Értékelés: 9/10
(2016. 01. 29.)
A brit drámáknak mindig is megvolt a sajátosságuk, és a Broadchurch esetében egy olyan minőségi darabról beszélünk, amilyenre már régen volt példa.